Την πόρτα του προεδρικού Μεγάρου διάβηκε ο πρωταθλητής Ευρώπης…

Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε το πρωί της Τετάρτης (14/5) ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός, με τους παίκτες του, το προπονητικό επιτελείο και φυσικά τους διοικούντες τον Πειραιώτικο σύλλογο να δέχονται τα συγχαρητήρια απ’ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. «Στείλατε ένα μήνυμα και θα σταθώ σ’ αυτό, το οποίο θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό. Ότι η νεολαία της Ελλάδος, η νεολαία της Ελλάδος της κρίσης στέκεται με το κεφάλι ψηλά»…

Ο Κάρολος Παπούλιας γνώρισε και έδωσε συγχαρητήρια σ’ όλους τους πρωταγωνιστές του θριάμβου του Λονδίνου και τους τίμησε με το μετάλλιο της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ενώ οι πρόεδροι του Ολυμπιακού του πρόσφεραν μια εμφάνιση της ομάδας με τον αριθμό 1 και το όνομά του. Ο αρχηγός Βασίλης Σπανούλης μια μπάλα με τις υπογραφές όλων των πρωταθλητών και ο Γιώργος Πρίντεζης δυο εισιτήρια διαρκείας.

Κ. Παπούλιας: «Μας δώσατε μεγάλη χαρά, σε μία περίοδο που είναι λιγοστές»…
«Συγχαρητήρια. Μας δώσατε μεγάλη χαρά και ξέρετε σ’ αυτή την περίοδο οι χαρές έχουν γίνει λιγοστές», δήλωσε στους «ερυθρόλευκους» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε: «Ήταν πολύ μεγάλη χαρά γι’ όλο τον ελληνισμό όχι για τους Έλληνες, για όλο τον ελληνισμό. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς. Στείλατε όμως κι ένα μήνυμα και θα σταθώ σ’ αυτό το μήνυμα. Για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικό. Ότι η νεολαία της Ελλάδος, η νεολαία της Ελλάδος της κρίσης στέκεται με το κεφάλι ψηλά, αντιμετωπίζει αθλητικά μεγάλες ομάδες με πολύ μεγαλύτερα οικονομικά μέσα απ’ ότι έχει ο Ολυμπιακός, όμως στέκεται όχι μόνο στο ίδιο επίπεδο, βγαίνει νικήτρια. Είναι ένα σπουδαίο μήνυμα, για μένα το σημαντικότερο μήνυμα είναι ακριβώς αυτό. Ότι η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της, ότι η Ελλάδα αγωνίζεται, ότι η Ελλάδα έχει το σθένος να αντιμετωπίσει τις οποιεσδήποτε δυσκολίες που έρχονται πάνω της. Θερμά συγχαρητήρια. Όλα τα καλά».

Γ. Αγγελόπουλος: «Πιστεύουμε ότι δώσαμε μήνυμα αισιοδοξίας»…
«Ύψιστη τιμή» χαρακτήρισε ο Γιώργος Αγγελόπουλος την παρουσία των Πειραιωτών στο προεδρικό μέγαρο και πρόσθεσε: «Σας ευχαριστούμε πολύ για την τιμή που μας κάνατε. Είναι η ύψιστη τιμή αυτή, να είμαστε εδώ Πρωταθλητές Ευρώπης και να μας υποδεχτείτε. Πιστεύουμε ότι δώσαμε ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας σ’ όλο τον κόσμο ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει, εμείς οι Έλληνες θα τα καταφέρουμε. Ευχαριστούμε πολύ».

Π. Αγγελόπουλος: «Κάναμε εκατομμύρια Έλληνες περήφανους»…
Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος πρόσθεσε: «Θέλουμε κι εγώ από την πλευρά μου να σας ευχαριστήσω για τη σημερινή πρόσκληση. Εμάς αυτό που μας δίνει χαρά, αυτό που νιώθουμε είναι ότι κάναμε εκατομμύρια Έλληνες περήφανους ανεξάρτητα από συλλογική προτίμηση. Αυτό νιώθω. Σας ευχαριστούμε πολύ».

Γ. Ιωαννίδης: «Χαιρόμαστε που ένας Έλληνας προπονητής κατέκτησε το τρόπαιο»…
Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης στάθηκε τόσο στην 100άρα που πέτυχαν οι Πειραιώτες, όσο και στο γεγονός ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο της Euroleague. «Η αισιοδοξία, το μήνυμα σε μια χώρα η οποία αυτή τη στιγμή περνάει τα πάνδεινα, ότι κατάφερε αυτή η ομάδα να αποδείξει ότι όταν υπάρχει ομάδα και είμαστε όλοι μαζί ότι μπορούμε κάλλιστα να πετύχουμε πράγματα τα οποία χώρες τεράστιες δεν μπορούν να πετύχουν. Θα μείνει στην ιστορία πρώτα απ’ όλα τα σκορ. Να παίξεις τελικό και να είναι σε τέτοια έκταση το σκορ, να φτάσει στους 100 πόντους είναι δύσκολο να ξαναγίνει. Στη ζωή όλα γίνονται, αλλά είναι δύσκολο να ξαναγίνει. Ένας Έλληνας προπονητής, είναι ο πρώτος που πήρε, εγώ πήγα έξι φορές, τρεις τελικούς, ο Γιαννάκης πήγε δεν το σήκωσε. Τώρα χαιρόμαστε που ένας Έλληνας ανοίγει την αγορά για τα νέα τα παιδιά, ότι πράγματι είναι ικανοί και θα βρουν πολλές θέσεις και εντός και εκτός Ελλάδος. Να είστε γεροί, να συνεχίσετε έτσι μ’ αυτή την αρχή και όλα θα πάνε κατ’ ευχή. Ευχαριστούμε γι’ όλα».