Τουρνουά «Ακρόπολις» – Ρ. Πιτίνο: «Πολύ περήφανος για τα παιδιά. Δεν θ’ αποφασίσω σήμερα για τη 12άδα»

Ο Ρικ Πιτίνο δήλωσε περήφανος για την προσπάθεια που έχουν κάνει οι διεθνείς στην προετοιμασία, αλλά και αυτή που κατέβαλαν απέναντι στη Σερβία στον τελικό του Τουρνουά «Ακρόπολις Eurobank».

«Κάποιος με ρώτησε γιατί κοουτσάρω τόσο έντονα αφού δεν είναι το Final 4 αλλά ένα φιλικό. Απάντησα ότι προσπάθησα να τους δείξω ότι περιμένω να κερδίσουμε τη Σερβία, όπως και οποιονδήποτε αντίπαλο. Η ανταπόκριση των παικτών μου με έκανε πολύ περήφανο. Το πιο δύσκολο είναι να βρεις την τελική δωδεκάδα. Δεν θα αποφασίσω σήμερα, θα μιλήσω με τους συνεργάτες μας, με τον αρχηγό μας, τον Σπανούλη και μετά θα είμαι στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσω ποιοι δεν θα είναι στην ομάδα», τόνισε.

«Θα πάμε με 12 στον Καναδά. Οι κανόνες λένε πως όποιος κοπεί πριν το Προολυμπιακό Τουρνουά, θα πρέπει να επιστρέψει από τον Καναδά. Δεν θα έπαιρνα έναν παίκτη να ταξιδέψει τόσες ώρες και μετά να του πω να γυρίσει πίσω. Είναι ένα πολύ κοπιαστικό ταξίδι και δεν θα ήθελα να κάνω κάτι τέτοιο σε κανέναν παίκτη», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την κατάσταση του Καλάθη, απάντησε: «Δεν ξέρω, τον είδα και απλά τον χαιρέτησα. Θα μάθουμε την Τρίτη, όπως και με τον Σπανούλη και τον Παπαγιάννη. Ο τελευταίος έχει μια ενόχληση στον προσαγωγό και πιθανότατα δεν θα προπονηθεί την Τρίτη. Με ανησυχεί που δεν έχουμε πολλές προπονήσεις, αλλά αν υπάρχουν δύο παίκτες που μπορεί να χάσουν προπονήσεις, αλλά να είναι έτοιμοι πνευματικά να παίξουν, είναι ο Σπανούλης και ο Καλάθης. Επίσης, σε αυτές τις δύο εβδομάδες ο Κώστας Αντετοκούνμπο και ο Βασίλης Καββαδάς έκαναν πρόοδο και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό. Και δώστε μου 6-7 παιδιά σαν τον Λαρεντζάκη. Θα είχα πάει τέσσερις ομάδες στο Final Four».

Σχετικά με το τι θα πρέπει να αντιπαρατάξει στους αντιπάλους της στον Καναδά η Εθνική ομάδα, είπε: «Έχω προπονήσει και δει ομάδες που δεν είναι τόσο ταλαντούχες. Το καλό σουτ ακυρώνει πολλές ‘αμαρτίες’, όπως λέμε στο μπάσκετ. Όταν ήμουν στους Νικς κερδίσαμε 52 παιχνίδια και ξεπερνούσαμε πολλές δυσκολίες με τα σουτ. Εμείς δεν έχουμε αυτή τη δυνατότητα-αν και μπορούμε να σουτάρουμε καλύτερα-οπότε θα πάμε στο τρίτο πλάνο. Αυτό λέει πως πρέπει να παίξεις πολύ καλή άμυνα, να δουλέψεις πιο σκληρά, να εφαρμόσεις το πλάνο όσο καλύτερα γίνεται και να έχεις μεγάλη πίστη στην πατρίδα σου. Τα δικά μας λάθη σήμερα τιμωρήθηκαν με αιφνιδιασμούς, ενώ εμείς δεν κάναμε το ίδιο με τα δικά τους λάθη. Το μεγαλύτερο πρόβλημά μας είναι ότι δεν έχουμε αρκετές προπονήσεις και είχαμε να αντιμετωπίσουμε πολλά προβλήματα και απουσίες».