Το “Κύπελλο Εθελοντικής Αιμοδοσίας” της ΕΣΚΑ, απάντηση στην αδιαφορία της Πολιτείας

Το καθολικό lockdown που έχει επιβληθεί στον ελληνικό αθλητισμό από την Πολιτεία, μπορεί να εξοργίζει όλους όσοι καθημερινά έδιναν το δικό τους αγώνα για την πρόοδο του αθλητισμού. Οι φωνές τους για επανέναρξη δεν εισακούονται, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιοι δεν ψάχνουν να βρουν διεξόδους. Με την ΕΣΚΑ να δίνει τη λύση για αγωνιστική δράση, μ’ έναν ιδιαίτερο τρόπο. Μοναδικό και δίχως άλλο πολύ ουσιαστικό. Το “Κύπελλο Εθελοντικής Αιμοδοσίας” που ανακοίνωσε αποτελεί την απάντηση σ’ εκείνους που δεν ακούν τις φωνές των ανθρώπων, που έχουν δείξει ότι ο αθλητισμός ξέρεις και μπορεί να δίνει λύσεις.

Τι είναι αυτό το “Κύπελλο Εθελοντικής Αιμοδοσίας” και πως θα βγει ο νικητής των αναμετρήσεων; Οι απαντήσεις δίνονται από την ΕΣΚΑ, με την επιστολή της προς τα σωματεία. “Καλούμε τα σωματεία-μέλη μας να έρθουν από τα γραφεία μας να παραλάβουν την αφίσα του Κυπέλλου Αιμοδοσίας, όπου αναγράφονται το όνομα του σωματείου και ένας ξεχωριστός κωδικός για το κάθε ένα. Οποιοσδήποτε επιθυμεί να προσφέρει αίμα, την ώρα της διαδικασίας της αιμοδοσίας θα αναφέρει και τον κωδικό που αντιστοιχεί στο σωματείο από το οποίο προέρχεται. Υπενθυμίζουμε ότι στην διαδικασία αυτή μπορούν να συμμετάσχουν αθλητές-αθλήτριες, παράγοντες σωματείου αλλά και όλος ο κόσμος που στηρίζει το άθλημα του μπάσκετ”, αναφέρει η σχετική επιστολή και συνεχίζει: “Για την προώθηση της δράσης αυτής και την επίτευξη του σκοπού της αιμοδοσίας, την αφίσα του σωματείου σας μπορείτε να την αναρτήσετε στο site σας, στα κοινωνικά δίκτυα της ομάδας σας και όπου αλλού εσείς θεωρείτε απαραίτητο. Για να παραλάβετε την αφίσα θα πρέπει να έχει προηγηθεί ραντεβού κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους υπαλλήλους της ΕΣΚΑ.
Στο τέλος της τρέχουσας χρονιάς το σωματείο με τις περισσότερες φιάλες αίματος θα ανακηρυχτεί Πρωταθλητής του Κυπέλλου Αιμοδοσίας και θα πάρει δώρα στην επόμενη πίτα της ΕΣΚΑ”.