Το μπράβο του Ικάρου και οι προβληματισμοί του…

ikaros_kallitheas_logoΗ κατάκτηση του πρωταθλήματος παίδων απ’ τους μικρούς του Ίκαρου Καλλιθέας έφερε ικανοποίηση στους διοικούντες τον σύλλογο, που φρόντισαν να δώσουν τα συγχαρητήριά τους στα παιδιά της ομάδας τους για την προσπάθεια που κατέβαλαν όλη τη χρονιά, αλλά συνάμα και στους μικρούς του Πανιωνίου που πάλεψαν για τη διάκριση. Το γεγονός, μάλιστα ότι αυτή η προσπάθεια των παικτών του Πανιωνίου δεν επιβραβεύεται με συμμετοχή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα αποτελεί στοιχείο προβληματισμού απ’ τους διοικούντες τον Ίκαρο Καλλιθέας, που καλούν τους υπεύθυνους της ομοσπονδίας ν’ αναθεωρήσουν το σύστημα διεξαγωγής της τελικής φάσης.
“Θα θέλαμε να συγχαρούμε τον Γιώργο Ζαφειράκη και τα παιδιά του, όπως και τα παιδιά του Πανιωνίου. Το γήπεδο στη Νέα Σμύρνη έσφυζε από κόσμο, σε μια πολύ ωραία και μπασκετική ατμόσφαιρα, ανάλογη του θεάματος που πρόσφεραν οι παίκτες των δύο ομάδων”, αναφέρει το κείμενο της ανακοίνωσης του Ικάρου και συμπληρώνει: “Την ίδια στιγμή, όμως, είναι μεγάλη αδικία για τον Πανιώνιο πως το παιδικό του τμήμα δεν θα πάρει μέρος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, όπως ήταν άδικο και για τον Ίκαρο το γεγονος πως το εφηβικό του τμήμα δεν συμμετείχε στο πρόσφατο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.
Η παρουσία ομάδων της περιφέρειας εκ των πραγμάτων έχει αποδειχθεί ότι δεν βοηθάει την ανάπτυξη του μπάσκετ, καθώς η Ελλάδα δεν έχει το μέγεθος της Ιταλίας ή της Ισπανίας, όπου πόλεις σαν το Πέζαρο, η τη Βιτόρια, έχουν αναδείξει μεγάλες δυνάμεις.
Το σύστημα διεξαγωγής των πανελληνίων πρωταθλημάτων εφήβων και παίδων, πρέπει να αλλάξει, ώστε η τελική φάση να έχει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον και κυρίως να βοηθάει πολύ περισσότερο στην ανάπτυξη του μπάσκετ.
Ελπίζουμε ότι ο πρόεδρος διεξαγωγής πρωταθλήμάτων της ΕΟΚ κύριος Αριστείδηες Γολέμης θα εξετάσει άμεσα το συγκεκριμένο ζήτημα και θα λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις, για το καλό του αθλήματος”.