Το Παλαιό Φάληρο, στηρίζει τη Διεθνή Ημέρα εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Ο τελευταίος χρόνος έχει σημαδευτεί από τις γυναικοκτονίες. Σήμερα είναι η Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και το Παλαιό Φάληρο, σε μία σπουδαία κίνηση, παίρνει θέση για τη σημερινή ημέρα και υπέρ των Γυναικών, με τους παίκτες της ομάδας να στέλνουν το δικό τους μήνυμα.

Η ανακοίνωση :

«Σύμφωνα με δημοσιεύσεις της UNICEF, η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών είναι η πιο κοινή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως, ενώ σύμφωνα με μια έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, τουλάχιστον μία στις τρεις γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο θα υποστεί βία σε κάποιο σημείο της ζωής της. Τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς, στην Ελλάδα βλέπουμε οι γυναίκες να γίνονται ολοένα και συχνότερα στόχος ψυχολογικής, σωματικής ή και σεξουαλικής βίας κάτι που μόνο θλίψη μπορεί να προκαλέσει.

Ο Αθλητικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου έχει αποδείξει ότι είναι κάτι περισσότερο από ένας απλός σύλλογος.

Σήμερα (25 Νοεμβρίου) που είναι η Διεθνής Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ο Α.Ο.Π.Φ. παίρνει θέση και φωνάζει προς όλες τις κατευθύνσεις, να μπει ένα τέλος στη βία καθ’ οιονδήποτε τρόπο κατά των γυναικών.

Ήρθε η στιγμή να τελειώσουν όλες αυτές οι… «κραυγές στη σιωπή» και όλη μαζί η κοινωνία, ενωμένη να προστατέψει τα θύματα».