Το σόου του Γιάννη Ιωαννίδη και η πετυχημένη “Επίθεση Ανθρωπιάς” του ΑΟ Ερμιονίδας!

“Παλιά μου τέχνη κόσκινο”, λέει ο λαός και ο Γιάννης Ιωαννίδης φροντίζει να… τιμά τη σχετική λαϊκή ρήση. Ο “ξανθός”, λοιπόν βρέθηκε με το σύλλογο Ελλήνων βετεράνων στην Ερμιόνη, για να παίξουν ένα φιλικό παιχνίδι με σκοπό τη στήριξη ενός συμπολίτη μας του Γιώργου που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας. Στο περιθώριο του φιλικού ο Έλληνας προπονητής δεν ξέχασε τις παλιές του συνήθειες, όταν τα έβαζε με όλους και με όλα, όποτε είχε αντίθετη άποψη για κάποιο σφύριγμα των διαιτητών.

Και το ίδιο έπραξε και στη διάρκεια του φιλικού χαρακτήρα αγώνα, όταν λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου ο διαιτητής του ματς έδωσε ένα φάουλ. Ο “ξανθός”, όπως αναφέρει το sport-ermionida.blogspot.gr έξαλλος πήγε στη γραμματεία φωνάζοντας: “Σταμάτα το!” και στη συνέχεια λέει στον διαιτητή: “Έλα εδώ ρε!” Πάει ο διαιτητής στη γραμματεία και τον ρωτάει ο “Ξανθός”: “Ξέρεις να σφύρας;” Το… σόου του Έλληνα προπονητή συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, δίνοντας έτσι το δικό του “χρώμα” στο παιχνίδι.

Ασφυκτικά γεμάτο το κλειστό

Ενός αγώνα που επίκεντρο ήταν ο Γιώργος και η εκδήλωση «Επίθεση Ανθρωπιάς» του ΑΟ Ερμιονίδας με τη συμμετοχή του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος, σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία. Το δημοτικό αθλητικό κέντρο «Γεώργιος και Ευαγγελία Μπουρνάκη» γέμισε ασφυκτικά από φίλους του μπάσκετ και όχι μόνο, οι οποίοι έζησαν όμορφες μπασκετικές στιγμές, παρακολουθώντας να παίζουν, μεγάλα ονόματα του αθλήματος.

Άνθρωποι που βιώσαν την αναγνώριση και την καταξίωση στο παρελθόν και λατρεύτηκαν από τους μπασκετόφιλους, βρέθηκαν στην Ερμιόνη και όπως δήλωσε ο “Ξανθός” “… ανταποδίδουμε πίσω όσα έχουμε εισπράξει από το μπάσκετ τόσα χρόνια, τιμώντας τον κάθε συνάνθρωπο μας που αντιμετωπίζει προβλήματα. Είμαστε στο πλευρό του Γιώργου”.

Παίκτες όπως, ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, ο Γιάννης Μολφέτας, ο Δημήτρης Καζιάνης, ο Γιώργος Τόλιας, ο Χρ. Χριστοδούλου, ο Βασίλης Ντάκουλας, ο Γιώργος Τόλιας, ο Σταύρος Δανιήλ και άλλοι, ταξίδεψαν μέχρι την Ερμιόνη για τον μεγάλο αυτό αγώνα και πέρασαν ευχάριστες και συνάμα συγκινητικές στιγμές. Από την ομάδα της Ερμιονίδας που είχαν προπονητή τον Ακη Καλαϊτζάκη αγωνίστηκαν παλιοί αθλητές του Α.Ο.Ε. όπως οι Ιωσήφ Μερτύρης, Γιάννης Σκούρτης, Σούλης Γανώσης, Δημήτρης Παπαφράγκου, Γιάννης Σκορδής, Αργύρης Γιδόπουλος και από τον Α.Ο.Κρανιδίου οι Μάκης Πουλής, Γιάννης Κοντογιάννης, Μάκης Καπόγιαννης και Τάκης Γκρίτσας.

Πριν από τον αγώνα τιμήθηκαν η ομάδες νεανίδων και β΄ γυναικών για την κατάκτηση των πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΚ και η ομάδα Παίδων για την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα. Τα δύο κύπελλα στις ομάδες νεανίδων και β΄γυναικών παρέδωσε ο προπονητής των βετεράνων Γιάννης Ιωαννίδης ενώ τα μετάλλια στην ομάδα παίδων παρέδωσαν οι βετεράνοι αθλητές. Στην συνέχεια ο πρόεδρος του Α.Ο.Ερμιονίδας Βαγγέλης Δημαράκης τίμησε την ομάδα των βετεράνων για την παρουσία της στον αγώνα δίνοντας τιμητική πλακέτα στον αρχηγό της ομάδας Χρ. Κωνσταντινίδη. Ο αντιπρόεδρος του Α.Ο.Ερμιονίδας τίμησε τον Δημήτρη Καζιάνη ο οποίος πριν από δέκα χρόνια είχε φορέσει την φανέλα του Α.Ο. Κρανιδίου κατά την πρώτη παρουσία του στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.

Τέλος ο δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής τίμησε τον προπονητή των Βετεράνων Γιάννη Ιωαννίδη. Μία φανέλλα με τις υπογραφές των παικτών ήταν το δώρο πού έδωσε ο αρχηγός της ομάδας των βετεράνων στον πρόεδρο της ομάδας του Α.Ο.Ερμιονίδας Βαγγέλη Δημαράκη. Για την ιστορία στον αγώνα οι βετεράνοι αθλητές κέρδισαν την αντίστοιχη της Ερμιονίδας με 72-59.

Πηγή: sport-ermionida.blogspot.gr