Το φθινόπωρο οι εκλογές στην ΕΟΚ με βάση τη νομοθετική ρύθμιση…

Διαδικασίες… εξπρές από το υφυπουργείο αθλητισμού προκειμένου να ολοκληρωθεί η νομοθετική ρύθμιση για τις εκλογές στις ομοσπονδίες κι αυτές να πραγματοποιηθούν εντός του 2020. Πρόθεση του υφυπουργείου είναι η εκλογική διαδικασία να πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο και να μην παραταθεί η θητεία των αθλητικών ομοσπονδιών έως το καλοκαίρι του 2021, καθώς με βάση τη νομοθεσία οι εκλογές πραγματοποιούνται τη χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων. Μετά όμως από την μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων για το 2021, είχε προκύψει ζήτημα με τις εκλογές των ομοσπονδιών και αυτό το… σκόπελο φροντίζει τώρα να ξεπεράσει το υφυπουργείο με τη νομοθετική ρύθμιση.

Μία ρύθμιση που περιλαμβάνει και την ΕΟΚ, η οποία θα βρεθεί κι επισήμως σε προεκλογική περίοδο, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις εξελίξεις στα εθνικά πρωταθλήματα…

Από το Υφυπουργείο Αθλητισμού ανακοινώνονται τα εξής:

1) Οι εκλογές των Αθλητικών Ομοσπονδιών διεξάγονται κάθε τέσσερα (4) χρόνια, μόλις ολοκληρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, για το καλοκαίρι του 2021, καθιστά αναγκαία τη νομοθετική ρύθμιση για τη διεξαγωγή τους φέτος.

Συνεπώς, θα υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση προκειμένου οι εκλογές, για την ανάδειξη νέων Διοικητικών Συμβουλίων όλων των Αθλητικών Ομοσπονδιών της χώρας μας, να διεξαχθούν το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους.

2) Το ίδιο ισχύει και για τις εκλογές της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Υπενθυμίζεται ότι αναμένεται η ολιστική μελέτη από την UEFA, η οποία συμφωνήθηκε να εκπονηθεί όταν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπέγραψε, τον περασμένο Φεβρουάριο, τη «Διακήρυξη Προθέσεων» με τον Πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

3) Για τη στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού ολοκληρώνεται, μέχρι το τέλος Μαΐου, το προπαρασκευαστικό στάδιο της εγγραφής του συνόλου των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων της χώρας, που διαθέτουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, στο «Μητρώο Αθλητικών Φορέων», το οποίο δημιουργείται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.