Το 1ο ΕΠΑΛ Νίκαιας παίρνει το όνομα του Παναγιώτη Γιαννάκη

Το όνομα του Παναγιώτη Γιαννάκη θα αποκτήσει το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Νίκαιας, μετά από εισήγηση της διευθύντριας και απόφαση του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνου Γαβρόγλου. Γέννημα θρέμμα Νικαιώτης, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, τιμάται από τους συντοπίτες του, για την προσφορά του, όχι μόνο στο χώρο του αθλητισμού, αλλά εν γένει του πολιτισμού. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης είναι ο μοναδικός που έχει κατακτήσει χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, τόσο ως αρχηγός της εθνικής ανδρών (1987) όσο και ως Ομοσπονδιακός προπονητής (2005). Η τελετή απόδοσης του προσωνυμίου «Παναγιώτης Γιαννάκης» στο 1ο ΕΠΑΛ Νίκαιας έχει προγραμματιστεί για τις 21 Φεβρουαρίου.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Η Επαγγελματική εκπαίδευση του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει ως κύριο σκοπό να εκπαιδεύσει τα νέα παιδιά, ως αυριανούς επαγγελματίες, με γνώσεις, δεξιότητες και ήθος, έτσι ώστε να έχουν βιοποριστικές ευκαιρίες στην πατρίδα μας.

Οι εκπαιδευτικοί του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Νίκαιας, νιώθοντας υψηλή την ευθύνη που η πολιτεία τούς έχει αναθέσει και πιστεύοντας ότι τα νέα παιδιά πρέπει να έχουν υγιή πρότυπα, αποφάσισε ομόφωνα, κατόπιν εισήγησης της διευθύντριας κυρία Τζένη Γεωργαντζέλη, να δώσει στο σχολείο το προσωνύμιο “Παναγιώτης Γιαννάκης” ως ελάχιστο φόρο τιμής σε αναγνώριση των επιτυχιών του μεγάλου αυτού μπασκεμπολίστα, καθώς και της προσφοράς του στον χώρο του αθλητισμού και του πολιτισμού. Παρότι αποτελεί μια παγκόσμια αναγνωρισμένη προσωπικότητα, κανείς δεν ξεχνά ότι όλα άρχισαν εδώ, στα ανοιχτά γήπεδα της Νίκαιας.

Την απόφαση αυτή επικρότησε με ομοφωνία των μελών του, το Δημοτικό συμβούλιο Δήμου Νίκαιας ? Ρέντη, με επικεφαλής τον Δήμαρχο και έγινε γεγονός με απόφαση του Yπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνου Γαβρόγλου. Η τελετή απόδοσης του προσωνυμίου θα γίνει την Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 12:00 στο αμφιθέατρο του σχολείου (Κιλικίας και Βεροίας 2 Νίκαια)».

Πηγή: amna.gr

.
Διαβάστε ακόμη…