“Τραγελαφική κατάσταση”

Αλλη μία ομάδα που τη δυσαρέστησε η αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος είναι οι Ικαροι Σερρών. Ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» Λευτέρης Χατζηκυριακίδης, μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ, στο Αθλητικό Μετρόπολις Σερρών 97.2, τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι τα πράγματα έχουν καταντήσει… τραγελαφικά:

«Μιλάμε για… τραγελαφικά πράγματα. Πριν δέκα ημέρες δεν ξέραμε καν αν θα παίξουμε με το Παγκράτι και τελικά όταν μάθαμε ότι θα γίνει ο αγώνας, τελικά, αναβλήθηκε. Αυτή η κατάσταση δείχνει το πώς αντιμετωπίζουν οι αρμόδιοι το πρωτάθλημα και το ελληνικό μπάσκετ», ανέφερε αρχικά ο τεχνικός των Σερραίων και συνέχισε:

«Αντίθετα, σε αγωνιστικό επίπεδο ίσως μας κάνει καλό, καθώς έχουμε κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών και χάθηκε χρόνος. Αν ήμαστε τυχεροί η ομάδα μας θα είναι σε καλύτερο επίπεδο όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Σίγουρα αλλάζει ο προγραμματισμός μας, ενώ αυτή η κατάσταση προκάλεσε δυσαρέσκεια σε όλους. Εμάς η δουλειά μας είναι να μπαίνουμε στο γήπεδο, να βελτιωνόμαστε, ώστε να μπορέσουμε να δείξουμε ότι καλύτερο κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, όταν αυτό ξεκινήσει».

Το δικό του σχόλιο έκανε και ο Θανάσης Τοπούζης για την υπάρχουσα κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ, αναφέροντας: «Μόνο αρνητικά μπορεί να είναι τα σχόλια γι΄αυτήν την κατάσταση. Η συνέντευξη Τύπου και η ανακοίνωση του ΔΣ του ΠΣΑΚ τα λέει… όλα. Εμείς πέρυσι, όπως λέει ο λαός κάναμε τόπο στην οργή και περιμέναμε όλη τη σεζόν και ολόκληρο καλοκαίρι να αλλάξει κάτι. Τίποτα όμως δεν άλλαξε, κανείς δεν μας κάλεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Κάναμε κάτι το οποίο είχαμε ποραναγγείλει, δεν τους πιάσαμε στον ύπνο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο 33χρονος σέντερ και πρόσθεσε:

«Ελπίζω να μην τραβήξει η ιστορία, ευελπιστώ οι δύο εβδομάδες να είναι αρκετός χρόνος, ώστε να κάτσουμε στο τραπέζι και να βρούμε μία λύση. Ομως σύμφωνα με τα δείγματα που έχουμε από προηγούμενε εμπειρίες πιστεύω ότι θα τραβήξει».

Τέλος, οι «κυανοκίτινοι» θα τεστάρουν την ετοιμότητά τους  το Σάββατο (16/10, 16:30) σε ένα δυνατό φιλικό με τον Ηρακλή. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο κλειστό της Κοιλάδας και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τους φιλάθλους.

Πηγή: serresbasket,blogspot.com