Ο Αντρέα Τρινκιέρι μίλησε αμέσως μετά τον αγώνα με την Ιταλία για την επιλογή του Καββαδά αντί του Βουγιούκα: «Πιστεύω ότι μπορούμε να φανταστούμε πως είναι για έναν προπονητή να παίρνει την τελευταία απόφαση και πως είναι να κόβει ένα παίκτη της ομάδας του. Ο Ίαν είναι ένας καλά καταρτισμένος παίκτης, αλλά η επιλογή έγινε με βάσει ότι η ομάδα χρειάζεται ένα μεγάλο κορμί, ένα παίκτη που να χύσει αίμα και να βουτήξει για την ομάδα, να παίξει από 0-7 λεπτά ανά παιχνίδι. Και γι αυτό επέλεξα το Βασίλη. Δεν πιστεύω ότι είναι πρέπον ή βοηθά να έχεις 12 εξαιρετικούς παίκτες, γιατί αυτό δεν βοηθά στο ροτέισον. Όλοι πρέπει να εστιάσουν σε αυτή την ομάδα και όχι σε άλλους παράγοντες. Ήταν δύσκολο να γίνει η επιλογή, πάντως».

Για την ετοιμότητα της Εθνικής: «Υπάρχουν τουλάχιστον 5 ομάδες που πάνε για μετάλλιο. Δυο από αυτές δεν θα ανταμειφθούν. Η σωστή ψυχολογία είναι να έχεις τη φιλοδοξία για το μετάλλιο, αλλά ο στόχος να είναι η …Σουηδία. Έχω προγραμματίσει να αυξάνεται ο ρυθμός παιχνίδι με το παιχνίδι, δηλαδή να υπάρχει σταδιακή βελτίωση. Έχουμε πολύ καλούς παίκτες, με διακριτούς ρόλους. Είμαστε στο πρώτο επίπεδο ακόμη και πρέπει να ανεβαίνουμε αγώνα με τον αγώνα».

-για τα στοιχεία που θέλει να βλέπει από την Εθνική: «Επιμονή στην άμυνα και στα 40’ λεπτά. Και να είμαστε έτοιμοι να προσαρμόσουμε την άμυνά μας, ανάλογα με τον αντίπαλο μας. Όταν είμαστε συγκεντρωμένοι μπορούμε να το κάνουμε. Χρειαζόμαστε αρκετά ριμπάουντ από όλους. Αυτό μας δίνει καλό ρυθμό και κατοχές. Η ομάδα παίζει καλό μπάσκετ. Μπορούμε να κάνουμε κάτι αν έχουμε επιμονή στην άμυνα και δείξουμε ομαδικό πνεύμα στα ριμπάουντ».

Για το τι έμαθε ως προπονητής σε εθνική ομάδα: «Το πιο σημαντικό για κάθε τεχνικό είναι να έχει παίκτες που πιστεύουν σε αυτόν. Πιστεύω ότι αυτό είναι το σημαντικότερο».

Για το αν έχει άγχος για το Ευρωμπάσκετ: «Έχω άγχος για σεισμούς, τσουνάμι, όχι για το Ευρωμπάσκετ. Κάναμε καλή προετοιμασία, έχουμε καλούς παίκτες. Αυτό δεν λέει τίποτα. Πάμε εκεί να παίξουμε. Τέλος τα λόγια».