Τρινκιέρι: «Θα τηλεφωνήσω στον Διαμαντίδη»

Ο νέος προπονητής της Εθνικής ομάδας, Αντρέα Τρινκιέρι σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα  Tuttosport, αναφέρθηκε στον Δημήτρη Διαμαντίδη, δηλώνοντας την εκτίμησή του, ενώ πρόσθεσε πως θα τηλεφωνήσει΄χωρίς όμως να του ασκήσει πίεση. Παράλληλα, ο Ιταλος τεχνικός, σχολίασε τον όμιλο της Εθνικής ομάδας, τον οποίο και χαρακτήρισε όμιλο… θανάτου!

«Τρέφω απεριόριστο σεβασμό γι’ αυτόν, είναι ανάγκη να περιλαμβάνεται στις επιλογές μου ένας παίκτης που βιώνει τον αθλητισμό όπως αυτός, αφιερωμένος 100% από τότε που ήταν 17 ετών. Δεν θα τον πιέσω, αλλά θα του τηλεφωνήσω», είπε  ο 45χρονος τεχνικός  και συνέχισε: «νιώθω ευγνώμων στην Καντού, όπου μένω. Η βιτρίνα αυτής της ομάδας είναι ο λόγος που με κάλεσαν από την Ελλάδα. Η Ελλάδα βρίσκεται σε φάση αναδόμησης. Θέλει να κάνει μια νέα αρχή μετά τη χαμένη ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων. Η πρόκληση είναι μεγάλη και ελκυστική. Πόσο μεγάλο ταλέντο, άλλωστε, υπάρχει στην Ελλάδα… Καλούμαστε να χτίσουμε από την αρχή κάτι καινούριο έχοντας στη διάθεσή μας πρωταθλητές του παρόντος, όπως ο Σπανούλης, ο Ζήσης, ο Καϊμακόγλου, ο Φώτσης, ο Μπουρούσης και παιδιά που έρχονται από πίσω όπως ο Παπανικολάου, ο Κουφός, ο Σλούκας. Κι αυτοί είναι μόνο κάποια ενδεικτικά παραδείγματα. Στην Ελλάδα το μπάσκετ είναι πάθος και ο αθλητισμός μπορεί να συμβάλει στην κοινωνική ανάταση».

Οσον αναφορά τον όμιλο στον οποίο έχει κληρωθεί η Εθνική στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, ο Τρινκιέρι σχολίασε: «Μετέχουμε σε έναν όμιλο του θανάτου! Κι είναι κρίμα που τουλάχιστον μια μεγάλη ομάδα ανάμεσα σε μας (σ.σ. εννοεί την Ελλάδα), τη Ρωσία, την Ιταλία και την Τουρκία θα μείνει έξω. Είναι ένας όμιλος με αναμετρήσεις που θα χαρακτηρίζονται από έντονη συναισθηματική φόρτιση.

Διότι, έτσι όπως ο κόσμος είναι πια ανοικτός, στη Ρωσία προπονητής θα είναι ένας Έλληνας, ο Κατσικάρης. Και στην Τουρκία προπονητής θα είναι ο Τάνιεβιτς. Ο μοναδικός που έχει καταφέρει να τον αγαπούν ολοκληρωτικά τρεις χώρες τουλάχιστον! Δεν έχει όμοιό του, γιατί λατρεύει το μπάσκετ».

Σχετικά  με τη φημολογούμενη κόντρα του με τον Σιμόνε Πιανιτζάνι  ο Τρινκιέρι απάντησε : «Δεν έχω καμία προσωπική αντιπαλότητα με τον Πιανιτζάνι. Η μόνη αντιπαλότητα που έχουμε τοποθετείται μέσα στο γήπεδο» .