Τρινκιέρι: «Στο ματς με την Ιταλία θα εμφανιστούμε με μάσκα»

Η Εθνική παιχνίδι με παιχνίδι δείχνει όλο και μεγαλύτερη βελτίωση. Κόντρα στη Λιθουανία η Εθνική εμφανίστηκε σαφώς πιο σταθερή και ο Αντρέα Τρινκιέρι ευχαριστημένος για την εικόνα που έδειξε η ομάδα του, καθώς και για τη συγκέντρωσή της.

«Εξακολουθούμε ψάχνουμε το ευρώ, αλλά ίσως σήμερα να είδαμε λίγη λάμψη χρυσού. Δεν πρέπει να κάνουμε το μεγάλο λάθος, κάτι που γίνεται συχνά, να το θεωρήσουμε κάτι περισσότερο από ένα παιχνίδι προετοιμασίας.
Σήμερα δείχναμε καλύτεροι στο παρκέ. Ημασταν βελτιωμένοι στην άμυνα, όπου επιτέλους οι αποστάσεις των παικτών ήταν αξιοπρεπείς. Γενικά καλύψαμε πολύ καλά το παρκέ.

Δουλεύουμε στην σωστή κατεύθυνση. Αυτή την στιγμή όλες οι ομάδες ψάχνουν κάτι και το ίδιο κάνουμε και εμείς. Παρόλα αυτά ήμασταν απόψε συγκροτημένοι και σταθεροί. Είχαμε υψηλή ποιότητα παρά το γεγονός ότι δεν είχαμε καλά ποσοστά στα σουτ τριών πόντων. Παίξαμε όμως ως ομάδα. Θα επιστρέψω στο σπίτι έχοντας εικόνες στο μυαλό μου όπως το κόψιμο του Μαυροκεφαλίδη ένα λεπτό πριν το τέλος, το ποστ απ του Φώτση με τον Κλέιζα, κάποιες φάσεις αυτοθυσίας των Μπράμος και Παπανικολάου, τους Σπανούλη, Ζήση, το παιχνίδι του Πρίντεζη. Με ένα από όλα αυτά δεν πας πουθενά, με όλα αυτά μαζί ίσως καταφέρουμε να βρούμε το ευρώ που μας λείπει».

Για την εμφάνιση του Βασίλη Σπανούλη, είπε: «Η διαφορά ανάμεσα στον καλό παίκτη και τον σούπερ σταρ είναι να επιλέγει την σωστή στιγμή και να κάνει αυτό που είναι σωστό για την ομάδα. Οι ψηλοί της Λιθουανίας κάνουν συνήθως την ρακέτα να φαίνεται πολύ μικρή, όμως, απόψε χάρη στον Βασίλη η ρακέτα φαινόταν μεγάλη».

Για την 12αδα: «Πάνω κάτω έχω αποφασίσει, αλλά το πλάνο μου είναι διαφορετικό πλέον. Όταν ανέλαβα την ομάδα είχα δώδεκα παίκτες στο μυαλό μου και τρεις νέους. Όμως, στην πορεία αυτό το πλάνο άλλαξε τελείως… Κάποιοι παίκτες δεν ήρθαν, χάσαμε δύο γκαρντ και δύο ψηλούς για αυτό και αποφάσισα να καλέσω περισσότερους παίκτες. Επρεπε να προσαρμοστώ και να βρω μέσα από τους παίκτες μου είχα στην διάθεσή μου την καλύτερη δυνατή χημεία. Ακόμη έχω όλα τα δεδομένα στο τραπέζι, ώστε να κάνω την καλύτερη δυνατή τελική επιλογή».

Για το τι του άρεσε: «Μου άρεσε όταν παίξαμε με τον Περπέρογλου στο «2». Παίξαμε καλό μπάσκετ. Δεν σουτάραμε με καλά ποσοστά αλλά τι μπορώ να ζητήσω περισσότερο;».

Για τον αγώνα με την Ιταλία: «Το καρναβάλι της Βενετίας το ξέρετε; Ετσι θα εμφανιστούμε στο ματς με την Ιταλία, με μάσκα. Θυμάμαι πολύ καλά πως το 2003 η Ελλάδα είχε κερδίσει σε φιλικό προετοιμασίας την Ιταλία με σαράντα πόντους. Όταν όμως οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στο χιαστί παιχνίδι στο Ευρωμπάσκετ της Σουηδίας, η Ιταλία κέρδισε με δύο πόντους και προκρίθηκε. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε».