Τρινκιέρι: «Δεν ήμουν μεθυσμένος…»

Ο Αντρέα Τρινκιέρι μετά τη νίκη της Εθνικής επί της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης αναφέρθηκε σε ένα… νόμισμα που λείπει από την ομάδα του για να φτάσει εκεί που πραγματικά θέλει ο ίδιος.

«Νιώθω πως μας λείπει ένα σεντ ή ένα ευρώ για να γίνουμε εκατομμυριούχοι σαν ομάδα. Κι αυτό είναι παντού, στις λεπτομέρειες. Τίποτα δεν αλλάζει, αλλά το ψάχνουμε ακόμη αυτό το ευρώ και το θέλω τόσο πολύ. Το έχουν καταλάβει και οι παίκτες μου. Είναι ένα νόμισμα για να γίνουμε εκατομμυριούχοι. Δεν είναι πολύ, αλλά κανείς δεν σου εγγυάται ότι θα το βρεις αυτό. Είχαμε ένα καλύτερο παιχνίδι, τίποτα φανταχτερό, αλλά είχαμε κάποιες καλές στιγμές, κάποια σκαμπανεβάσματα.

Ζήτησα από την ομάδα να ανεβάσει το επίπεδο σε κάποια πράγματα και το κάναμε. Βελτιωθήκαμε στην αντιμετώπιση του Τελέτοβιτς και είχαμε ένα καλό ξεκίνημα απέναντί του. Είμαστε μια οριζόντια ομάδα, όχι κάθετη. Πρέπει να παίζουμε οριζόντια. Πρέπει να κάνουμε τα μικρά πράγματα καλύτερα από όλους. Όταν το Ντάλας πήρε το πρωτάθλημα έπαιζε με μία ομάδα, το Μαϊάμι, που πέταγε, αλλά έκανε καλύτερα τα μικρά πράγματα. Αυτό προσπαθώ να πείσω τους παίκτες μου να κάνουν. Τα μικρά πράγματα, τη βρώμικη δουλειά».

Μιλώντας για τον τραυματισμό του Κώστα Καϊμακόγλου, ο οποίος δέχτηκε μία πάσα στη μύτη και πήγε στο νοσοκομείο για εξετάσεις που δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό, είπε: «Η πρώτη σκέψη έχει να κάνει με τον Κώστα Καϊμακόγλου. Είμαι σίγουρος πως θα είναι καλά, τον χρειαζόμαστε, είναι μαχητής, έστω κι αν υπάρχει κάποια μαύρη γάτα. Είναι σαν να έχει στόχο στο πρόσωπο κι όλο χτυπά εκεί. Νοιάζομαι για τους παίκτες μου και τον θέλω πολύ. Η ομάδα πρέπει να είναι μαζί του κι όχι χωρίς αυτόν».

Σε ερώτηση για τις επιλογές του για τη δωδεκάδα, απάντησε: «Πιστεύετε πως έχουμε μόνο τρεις χειριστές της μπάλας; Εγώ διαφωνώ. Δεν πιστεύετε πως ο Πρίντεζης μπορεί να βάλει την μπάλα στο παρκέ; Όταν σου λείπει κάτι, δεν πρέπει να το ψάχνεις σε ένα πρόσωπο, αλλά σε πολλά και να μοιράσεις τις ευθύνες. Πιστεύω πως έχουμε τουλάχιστον άλλους δύο χειριστές, τον Περπέρογλου και τον Πρίντεζη. Εγώ προσαρμόζω το σύστημα ανάλογα με τις συνθήκες. Ήταν δύσκολο για μένα να μην πάρω μαζί μου τον Περπέρογλου, γιατί είναι ο παίκτης που καλύπτει όλες τις τρύπες και ξέρει να περιμένει. Σίγουρα δεν είναι ο πρώτος σταρ, αλλά κάνει καλά τη δουλειά του. Στον Παναθηναϊκό πριν λίγα χρόνια το πικ εν ρολ περνούσε από τα χέρια του. Σε μια νορμάλ ομάδα έχεις τρεις χειριστές, όχι 25, και έχεις έναν τέταρτο για ώρα ανάγκης. Δεν καλείς σε μια ομάδα τους καλύτερους παίκτες. Γιατί τότε θα έχεις τουλάχιστον δύο που θα είναι παραπονεμένοι στον πάγκο. Δεν πιστεύω πως θα κερδίσουμε ή θα χάσουμε λόγω του αριθμού των γκαρντ, αλλά από το αν θα βρούμε το νόμισμα που ψάχνουμε. Δεν ήμουν μεθυσμένος. Έκανα την επιλογή που πίστευα πως θα μου έδινε τις περισσότερες επιλογές. Ο Κατσίβελης θα είναι μέλος της Εθνικής για τα επόμενα δώδεκα χρόνια. Έκανα αυτό που αισθάνθηκα».