Τσόχλας: «Δίναμε όλοι κάτι παραπάνω για τον προπονητή μας»

Το Ρέθυμνο έχει εδραιωθεί στην πρώτη τετράδα της Α1, παρ’ ότι για ένα μήνα δεν είχε τον… πρωτομάστορα του στον πάγκο, τον Στέργιο Κουφό. Ο Απόλλωνας Τσόχλας μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ «www.psak.gr» για την πορεία της κρητικής ομάδας, τους στόχους της και φυσικά αναφέρθηκε στο μεγάλο κίνητρο που είχαν όλοι στην ομάδα να παίξουν για τον Στέργιο Κουφό.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Σημειώσατε μια σημαντική νίκη επί του Κολοσσού προασπίζοντας ακόμη μια φορά την έδρα σας. Είναι ένα από τα μεγάλα σας όπλα;

«Οπωσδήποτε η δύναμη της έδρας είναι πάρα πολύ σημαντική. Δεν έχουμε χάσει κανένα αγώνα εκτός από αυτόν με τον Ολυμπιακό. Μετά τα Χριστούγεννα έχουμε τρία στα τρία και είμαστε ικανοποιημένοι από αυτή τη συγκομιδή».

Έχουν περάσει 14 στροφές του μαραθωνίου και το Ρέθυμνο έχει ήδη εννέα νίκες. Είστε ευχαριστημένοι από τη συγκομιδή, καθώς και από την ανταπόκριση του κόσμου;

«Εγώ προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος. Εχουμε κάνει κάποιες ήττες όπως με ΠΑΟΚ, Κολοσσό, Περιστέρι στον πόντο, αλλά δεύτερη σερί χρονιά το Ρέθυμνο στην πρώτη πεντάδα είναι πολύ ικανοποιητικό. Είναι σημαντικό πως όλοι στην πόλη την έχουν αγκαλιάσει την ομάδα και βοηθούν, ειδικά φέτος το γήπεδο είναι γεμάτο σε όλα τα ματς και αυτό δίνει δύναμη και ώθηση σε όλους».

Ακολουθεί ο Άρης. Τι πρέπει να προσέξετε και που στοχεύετε σε αυτό το ματς;

«Έχουμε δύο πολύ δύσκολα ματς με τον Άρη και μετά Παναθηναϊκό. Το Αλεξάνδρειο είναι από τις πιο δύσκολες έδρες, ιστορική ομάδα, ιστορικό γήπεδο, με μια ομάδα που παίζει μία από τις καλύτερες και πιο σκληρές άμυνες του Πρωταθλήματος. Εμείς θέλουμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτό, να επιβάλλουμε τον δικό μας ρυθμό κι αν μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη».

Που βάζετε το όριο για το φετινό Ρέθυμνο;

«Θεωρώ τεράστια επιτυχία να καθιερωθεί το Ρέθυμνο στην πεντάδα. Να κάνει κάτι ανάλογο με πέρσι είναι τρομερή επιτυχία. Να σκεφτείτε πως αυτό γίνεται χωρίς ανάλογο μπάτζετ με τις άλλες ομάδες που βρίσκονται σε αυτές τις θέσεις. Αν το επαναλάβουμε θα είναι κάτι πολύ σημαντικό».

Η προσωπική σου πορεία. Μέσω Ρεθύμνου σε γνώρισε ουσιαστικά το ευρύ κοινό.

«Δεν ξέρω τι να πω, απλά παίζω, κάποιες φορές είναι και θέμα τύχης και συγκυριών να βρεις χώρο. Προσπαθούσα πολλά χρόνια, με πίστεψαν οι άνθρωποι και αυτό είναι όλο. Έτυχε με τη δουλειά μου να βρω χώρο και αυτό είναι ευχάριστο. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι πάντα το καλό της ομάδας».

Ο προπονητής σας ο Στέργιος Κουφός αντιμετώπισε ένα πρόβλημα και στερηθήκατε για ένα διάστημα την παρουσία του. Πως ήταν η κατάσταση και πως είναι τώρα που επέστρεψε;

«Προσπαθήσαμε να δίνουμε κάτι παραπάνω για τον προπονητή μας όσο έλειπε, ο καθένας από εμάς σκεφτόταν έτσι. Αν εξαιρέσεις το παιχνίδι με το Περιστέρι, παντού ακόμη και στην προπόνηση προσπαθούσαμε να δείξουμε χαρακτήρα. Τώρα που επέστρεψε ο κόουτς μπαίνουμε πάλι στον κανονικό μας ρυθμό και θέλουμε να έχουμε ένα καλό δεύτερο γύρο και να ολοκληρώσουμε με τον καλύτερο τρόπο το Πρωτάθλημα».