Τυπικά Κατιάκος

Παίκτης του ΟΦΗ είναι και τυπικά ο Δημήτρης Κατιάκος με τον κρητικό σύλλογο να τον ανακοινώνει επίσημα.

Αναλυτικά:

«Η τρίτη μεταγραφή της ομάδας μας είναι γεγονός. Η διοίκηση εισάκουσε (για μια ακόμη αφορά) την εισήγηση του προπονητή της ομάδας μας Βαγγέλη Βλάχου και έντυσε τον 24χρονο πάουερ φόργουορντ στα “ασπρόμαυρα”.Ο Κατιάκος γεννήθηκε στον Χολαργό στις 10 Μαρτίου 1987 και έχει ύψος 2.05. Το βιογραφικό του είναι “πλούσιο” καθώς έχει αγωνιστεί στις ομάδες του Νέστορα (που πρωτοξεκίνησε), στον Πανιώνιο, στον Πανελευσινιακό, στον Ίκαρο-Έσπερο και στον Αρκαδικό.

Είναι διεθνής με την Εθνική Εφήβων, αλλά και με την Νέων, ενώ πριν ένα μήνα, αναδείχθηκε δευτεραθλητής κόσμου με την Εθνική ομάδα Ενόπλων, στη Βραζιλία.

Πέρυσι ξεχώρισε με την απόδοσή του, ενώ ήταν από τους κορυφαίους,  σε αρκετές στατιστικές κατηγορίες, καθώς ήταν ήταν δεύτερος στις ελεύθερες βολές με ποσοστό 91%, 6ος στα κοψίματα και 9ος στο σύστημα αξιολόγησης tendex».

-Δημήτρη συγχαρητήρια. Πως προέκυψε το ενδιαφέρον του ΟΦΗ προς το πρόσωπό σου;

«Με πήρε τηλέφωνο ο κόουτς Β.Βλάχος και μου είπε πως με θέλει μαζί του, στον ΟΦΗ. Μου τόνισε πως θα είναι η φιλοσοφία της ομάδας, κι εγώ ταιριάζω στα πλάνα αυτής. Ότι μου ζήτησε με κάλυπταν απόλυτα ενώ του τόνισα πως θα τον βγάλω “ασπροπρόσωπο”. Τον κ.Βλάχο τον είχα στα Εφηβικά του Έσπερου και είχαμε πολύ καλή συνεργασία».

 -Πως φαντάζεσαι μέχρι τώρα, να είσαι μέλος της ομάδας του ΟΦΗ;

«Θα είμαι στο Ηράκλειο στις 21 Αυγούστου. Περιμένω με αγωνία την πρώτη συγκέντρωση της ομάδας. Αυτό που θέλω να δω και έχω ακούσει μόνο, είναι για τον κόσμο της ομάδας του ΟΦΗ. Έχω ακούσει τα καλύτερα. Νομίζω ότι αυτό για μένα αποτελεί έξτρα κίνητρο. Θα βρω και παλιά καλά μου φιλαράκια στην ομάδα, όπως  τον Κερασσοβίτη (Έσπερο), Καραδολάμη (Αρκαδικό), αλλά και πολλούς φίλους που είχα από την ομάδα του ΟΦΗ. Θα προσπαθήσω κι εγώ με όλες μου τις δυνάμεις να βοηθήσω τον ΟΦΗ να πραγματοποιήσει τους στόχους της».

Τη μεταγραφή του Δημήτρη Κατιάκου στον κρητικό σύλλογο σχολίασε και ο Βαγγέλης Βλάχος: «Ο Κατιάκος είναι ένας παίκτης που είναι σε καλή ηλικία, ενώ είχε μια ανοδική πορεία που έφτασε μέχρι τον Πανιώνιο. Πέρυσι είχε μια πολύ καλή χρονιά με την ομάδα του. Ο Δημήτρης είναι ένα κομμάτι που έχει τα στοιχεία τα οποία θέλουμε στο παιχνίδι μας. Μας καλύπτει απόλυτα στο σχεδιασμό της ομάδας, καθώς μπορεί να παίξει δυο θέσεις κάτω από την ρακέτα (παουερ φόργουορντ-σέντερ), όταν μας το ζητήσουν οι ανάγκες του παιχνιδιού. Έχει ξεχωριστά στοιχεία (όπως και κάθε παίκτης της ομάδας μας), που μπορεί να τα “βγάλει”, ανάλογα με την εξέλιξη του παιχνιδιού, ενώ μπορεί να δέσει αρμονικά με τους υπόλοιπους παίκτες στην ομάδα. Του δίνεται το κίνητρο στον ΟΦΗ, να κάνει αυτό που του αρέσει, αφού είναι και μικρός ηλικιακά και θα έχει βλέψεις για το μέλλον του ενώ παράλληλα η ομάδα στηριχτεί  σε κάποια στοιχεία του  Δημήτρη».