Φαβορί; Απεταξάμην!!!

Φαβορί, ποιο φαβορί;… Ούτε που θέλει ν’ ακούει τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό ο προπονητής του Αρκαδικού Γιάννης Σμυρνιώτης για την ομάδα του, παρόλο που με τη νίκη επί του Παγκρατίου απέκτησε σημαντικό προβάδισμα στον βαθμολογικό πίνακα. Ο τεχνικός του Αρκαδικού μιλώντας στο site των προπονητών (ΣΕΠΚ), αποποιήθηκε τον συγκεκριμένο τίτλο που έχουν προσάψει στην ομάδα του, ενώ εξέφρασε και τις δικές του απόψεις τόσο για την εξέλιξη του αθλήματος, όσο και για τα οικονομικά δρώμενα στο χώρο τον όποιο έγκειται.

“Ήμασταν πολύ πιο συνειδητοποιημένοι από κάθε άλλη φορά στο τι θέλουμε να κάνουμε. Ήταν καθαρά θέμα χρόνου να κάνουμε μία εκτός έδρας νίκη. Το πιστεύαμε και νομίζω πως έτσι ήρθε και η νίκη από ψυχολογικής πλευράς”, αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: “Είμαστε μία αμιγώς ελληνική ομάδα, καθώς περάσαμε δύσκολα με τους ξένους. Πλέον παίζουμε καλύτερα κι αυτό φάνηκε και στα δύο τελευταία παιχνίδια, στα οποία είχαμε πολύ καλή απόδοση. Βρήκαμε καλύτερη χημεία κι αυτό βγήκε και στο γήπεδο. Χρειάζεται να αναφέρουμε ότι όλοι περιμένουν το κάτι παραπάνω από εμάς επειδή μας έχουν προσδώσει τον τίτλο του φαβορί, λόγω της περσινής τέταρτης θέσης που κατακτήσαμε. Σαφώς και θέλουμε να κάνουμε πρωταθλητισμό, αλλά δεν είμαστε το φαβορί για την άνοδο. Στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε να μείνουμε ψηλά. Αν ήταν αυτοσκοπός μας η άνοδος δεν θα είχαμε αλλάξει 10 παίκτες. Παλεύουμε για το καλύτερο. Θέλουμε να έχουμε καλύτερη ομάδα, όπως αυτό μεταφράζεται…”.

Αναφερόμενος στο φαινόμενο της αποκέντρωσης καθώς και τη συγχώνευση ομάδων ο Σμυρνιώτης επισημαίνει: “Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει αποκέντρωση στο ελληνικό μπάσκετ. Κάποιες ομάδες δείχνουν αξιόπιστες κι αυτό θεωρώ πως είναι πολύ καλό. Η πλειονότητα των αθηναϊκών ομάδων δεν κάνουν το καλύτερο δυνατό. Η άποψή μου είναι πως στα κατά τόπους κέντρα πρέπει να υπάρχει μία δυνατή ομάδα. Η συγχώνευση του Αμύντα με τη Δάφνη ήταν μία πολύ σωστή κίνηση. Βέβαια, το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται ομάδες όπως η Νήαρ και το Παγκράτι, καθώς διαθέτουν παράδοση, ισχύ και κόσμο”.

Όσον αφορά την εξέλιξη του αθλήματος, αλλά και το πρόβλημα που βάζει φρένο στην πορεία αυτή σχολιάσε: “Το οικονομικό κομμάτι είναι πολύ σημαντικό, όπως και για όλη την ελληνική κοινωνία. Όταν μάλιστα κάποιοι παράγοντες το βλέπουν απλά ως χόμπι είναι πιο δύσκολο. Στο καθαρά μπασκετικό μέρος, η Ελλάδα δεν έχει να ζηλέψει κάτι από τις άλλες χώρες. Τα παιδιά είναι συνειδητοποιημένα, αλλά αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να το διαφυλάξουμε από τα επεισόδια. Βλέπουμε όλοι πως στην Ευρωλίγκα, αλλά και σε άλλες χώρες όπως στην Ισπανία, την Ιταλία, ακόμα και την Τουρκία ο κόσμος επικροτεί τις ομάδες, χωρίς να δημιουργεί προβλήματα. Εδώ θα πρέπει να ξαναγυρίσει το μπάσκετ στον κόσμο, να μπει και πάλι στα σπίτια. Να χαίρεται ο κόσμος να πηγαίνει στο γήπεδο. Μόνο αυτό λείπει”.
Φυσικά δεν παρέλειψε να στείλει και τις ευχές του, γιορτινές μέρες που είναι: “Νιώθω την ανάγκη να ευχηθώ σε όλους καλές γιορτές. Να είναι καλά και να έχουν υγεία, πετυχαίνοντας παράλληλα τους στόχους που έχουν θέσει”.