Τα  πρώτα σύννεφα άρχισαν να μαζεύονται σε ΕΑΠ και Παναχαϊκή λίγο μετά την έναρξη του πρωταθλήματος. Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν να αγωνίζονται για  διαφορετικούς στόχους όμως από ότι φαίνεται οδηγούνται στο ίδιο αδιέξοδο, με τεράστια οικονομικά προβλήματα να τις ταλαιπωρούν.

Η ομάδα του Σπύρου Δεράου βρίσκεται σε λίγο καλύτερη κατάσταση μιας και υπάρχει εντοπιότητα στα μέλη της σε αντίθεση με τους “γαλανόλευκους” που ήδη έχει αρχίσει η φυγή παικτών λόγο των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Η όλη κατάσταση που τους προβληματίζει φάνηκε και στο μεταξύ τους φιλικό αγώνα το απόγευμα της Παρασκευής. Τα προβλήματα, η ένταση και η αγωνιστική κατάσταση των ημερών ήταν αρκετά, ώστε να ξεσπάσει η μπόρα ανάμεσα στις δυο ομάδες διαμορφώνοντας μια εικόνα κάθε άλλο από φιλική.

Το γήπεδο διαμορφώθηκε σε τερέν με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του Χουλιάρα στον αστράγαλο και ένα άσχημο χτύπημα στο κεφάλι με πρωταγωνιστή τον αρχηγό της Παναχαϊκής, Μοσχοβάκη που ευτυχώς δεν έπαθε κάτι σοβαρό.

Εκτός από τις πράξεις, άσχημη τροπή έδωσαν και οι λέξεις ανάμεσα σε ΒουρνάΚεφαλά οι οποίες ήρθαν να ολοκληρώσουν ένα κατά τα αλλά …παιχνίδι.

Για τα τυπικά η μάχη έλιξε υπέρ των γηπεδούχων με σκορ 66-59 χωρίς όμως αυτό να έχει καμία απολύτως σημασία.