Φώτσης: «Δεν βρισκόμαστε εδώ για να περάσει η ώρα»

Από την Εθνική Παίδων, στην Εφήβων, στη Νέων και στη συνέχεια στην Ανδρών. 15 χρόνια φοράει τη φανέλα της Εθνικής και… to be continued! Ο Αντώνης Φώτσης είναι ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές από όσους λαμβάνουν μέρος στην προετοιμασία, δικαιωματικά λοιπόν είναι και αρχηγός της Ενθικής. Ο διεθνής φόργουορντ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ για την προετοιμασία, αλλά και για τους στόχους της επίσημης αγαπημένης.

«Προπονήσεις, τρέξιμο, μπάσκετ… Προετοιμαζόμαστε. Όπως κάθε χρόνο, βρισκόμαστε εδώ για να δουλέψουμε, ώστε να είμαστε έτοιμοι. Κάνουμε καλή δουλειά, γίνεται μεγάλη προσπάθεια από όλους τους παίκτες. Ξέρουν πού βρίσκονται και τι θέλουν, όπως είναι εμφανές και πως όλοι θέλουν να βοηθήσουν. Υπάρχει καλή διάθεση και η δουλειά συνεχίζεται…».

-Με εξαίρεση το 2007 δίνει συνεχώς το «παρών» στις «μικρές» εθνικές ομάδες και στη συνέχεια στην Ανδρών… Δεν σε έχει κουράσει;

«Δεν είναι το πιο εύκολο να βλέπεις τον άλλον να πηγαίνει διακοπές κι εσύ να ανεβαίνεις για προετοιμασία. Όμως κάθε άλλο παρά να παραπονιόμαστε μπορούμε γι’ αυτό. Από τη στιγμή που έχω επιλέξει αυτή τη ζωή και να παίζω μπάσκετ, να κάνω κάτι που αγαπάω τόσο πολύ, σίγουρα χρειάζεται και θυσίες, ώστε και το μπάσκετ να σου προσφέρει κάποια πράγματα, να σου ανταποδώσει κάτι. Δεν μπορώ και δεν θέλω να το αποφύγω. Και το έχω συνηθίσει κιόλας. Δεν αλλάζει αυτό…».

-Πόσο δύσκολο ήταν φέτος με τόσα προβλήματα που προέκυψαν να συγκεντρωθείτε και να δουλέψετε καλά;

«Έχουμε κάποιες ελλείψεις, προέκυψαν κάποιες ατυχίες, υπήρξαν τραυματισμοί… Σίγουρα θα ήταν καλύτερα να μην είχαμε προβλήματα, να ήταν όλοι εδώ. Όμως το καλύτερο είναι να επικεντρωθούμε όλοι σε αυτούς που βρίσκονται στην ομάδα, σε αυτούς που βρίσκονται στην προετοιμασία και όχι σε αυτούς που για τον οποιονδήποτε λόγο δεν μπόρεσαν να είναι εδώ μαζί μας. Όσοι είμαστε εδώ προσπαθούμε καθημερινά και θέλουμε να τα δώσουμε όλα, ώστε να πετύχουμε κάτι καλό».

-Οι στόχοι… αναπροσαρμόζονται;

«Όχι… Ο καθένας μπορεί να έχει τη δική του γνώμη και άποψη. Δεν μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό. Μπορούμε όμως, όσους δεν μας πιστεύουν, να τους κάνουμε να αλλάξουν γνώμη όταν μπούμε στο γήπεδο. Ξέρουμε τι μπορεί να καταφέρουμε. Δεν βρισκόμαστε εδώ για να περάσει η ώρα, ούτε θα πάμε στο Ευρωμπάσκετ για να περάσουν οι μέρες και να πούμε ότι παίξαμε σε ένα τουρνουά. Θα είναι δύσκολα, αλλά εμείς θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την Εθνική Ομάδα. Και ο στόχος παραμένει ο ίδιος, όπως και η επιθυμία να βρισκόμαστε στο Λονδίνο το 2012. Για την ώρα εστιάζουμε στη δουλειά που πρέπει να κάνουμε και συνεχίζουμε…».