Χάλαρης: «Είναι ένας κρίσιμος αγώνας»

Με στόχο τη νίκη, που θα τον κρατήσει αήττητο στο πρωτάθλημα, η Καρδίτσα υποδέχεται το Σάββατο (20/11) το Μαρούσι. Η ομάδα μπαίνει στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας της, κάποιοι μικροτραυματισμοί θα ξεπερασθούν και ο Δημήτρης Λιόγας αναμένεται να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

Ο Στέλιος Χάλαρης, σε δηλώσεις του εν όψει της σαββατιάτικης αναμέτρησης, μίλησε για το πρωτάθλημα της Α2, για την ομάδα και τη συνύπαρξη με το Γιάννη Μπουρούση, αλλά και για το επερχόμενο ματς απέναντι στο Μαρούσι.

-Πως κρίνεις συνολικά το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής, μετά τις έξι πρώτες αγωνιστικές;
«Το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό και αυτό αποδεικνύεται από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα. Ομάδες που ενισχύθηκαν πολύ, βλέπουμε ότι έχουν αρκετές ήττες, κάτι που δίνει άλλο χρώμα στην κατηγορία. Για εμένα, το Μεσολόγγι σίγουρα δεν έχει ξεκινήσει καλά, όμως έχει την ποιότητα και μπορεί πολύ σύντομα να δούμε μια διαφορετική ομάδα. Θετική έκπληξη η Ελευθερούπολη, που έχει νικήσει στην έδρα της πολύ δυνατούς αντιπάλους όπως ο Τρίτωνας και το Μεσολόγγι και αυτό την κατατάσσει στις ομάδες που θα διεκδικήσουν υψηλούς στόχους».

-Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας έχει το απόλυτο με 5-0 στο πρωτάθλημα. Ποια πιστεύεις πως είναι η αιτία για αυτό;
«Σίγουρα, τις πέντε πρώτες αγωνιστικές είχαμε ένα βατό πρόγραμμα, όμως κι εμείς δείξαμε πως μπορούμε να παρουσιάσουμε πραγματικά καλό μπάσκετ. Παίζουμε από το πρώτο λεπτό μέχρι το τέλος σε υψηλούς ρυθμούς με γρήγορο μπάσκετ κι αυτό είναι κάτι που το χτίσαμε μέσα από τις καθημερινές προπονήσεις. Ο επόμενος μήνας έχει σαφώς πιο δύσκολα ματς, όμως είμαστε έτοιμοι και μπορούμε να ανταπεξέλθουμε».

-Στην ομάδα βρίσκεται ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Ανδρών και θρύλος του Ευρωπαϊκού μπάσκετ Γιάννης Μπουρούσης. Πως είναι να τον έχεις συμπαίκτη;
«Είναι η πρώτη φορά που έχω συμπαίκτη ένα τόσο μεγάλο αθλητή. Είναι τιμή για μένα και την ομάδα και όλοι μας προσπαθούμε να τον πλαισιώσουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Για την αγωνιστική του αξία τα λόγια είναι περιττά, το πιο σημαντικό όμως είναι πως ο ίδιος με την προσωπικότητα και την εμπειρία του προσπαθεί να μας βοηθήσει και να μας υποστηρίξει όλους».

-Το Σάββατο, ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας δίνει ένα δύσκολο αγώνα με αντίπαλο το Μαρούσι. Ποια είναι τα σημαντικά σημεία του αγώνα αυτού;
«Είναι ένας κρίσιμος αγώνας, απέναντι σε μια ομάδα που μπορεί να έχει κάνει ήττες, όμως είναι πάντοτε πολύ επικίνδυνη. Ειδικά η περιφερειακή γραμμή της είναι πολύ δυνατή, ενώ παίζουν χρόνια μαζί και με τον ίδιο προπονητή. Εμείς έχουμε δουλέψει πολύ γι’ αυτό το παιχνίδι, θέλουμε να ακολουθήσουμε το πλάνο μας και με τη βοήθεια του κόσμου, όλα θα πάνε καλά».

Ελεύθερη είσοδος για τους φιλάθλους κάτω των 18 ετών
Όπως και στα προηγούμενα ματς, έτσι και απέναντι στο Μαρούσι, η είσοδος των παιδιών και νέων κάτω των 18 ετών θα είναι ελεύθερη. Για όλους τους φιλάθλους, θα ισχύσουν τα υγειονομικά μέτρα που προβλέπονται. Έτσι για τους φιλάθλους άνω των 18 ετών απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ενώ για τους κάτω των 18 ετών, διαγνωστικό τεστ (self, rapid ή PCR).