Χαλβατζάκης: «Αναβάθμιση του προϊόντος σε όλα τα επίπεδα»

Συνέντευξη παραχώρησε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης στην επίσημη ιστοσελίδα της ULEB. Ο κ. Χαλβατζάκης αναφέρθηκε στους νέους στόχους της διοίκησης και τους βασικούς πυλώνες που θα στηριχθεί το ελληνικό επαγγελματικό μπάσκετ για να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γ. Χαλβατζάκη στο uleb.com:

«Ο πρωταρχικός στόχος της νέας διοίκησης του ΕΣΑΚΕ είναι να ενισχύσει την σχέση εμπιστοσύνης με τους πολυάριθμους φίλους του αθλήματος στην Ελλάδα και ιδιαίτερα με τη νέα γενιά, η οποία αποτελεί το σημείο αναφοράς για το μέλλον του αθλήματος.

Η διαφάνεια, η συνέπεια και η αξιοπιστία αποτελούν τους θεμελιώδεις και αδιαπραγμάτευτους κανόνες με τους οποίους θα πορευθούμε. Επιδιώκουμε την αναβάθμιση του προϊόντος σε όλα τα επίπεδα, δίνοντας βαρύτητα στο κομμάτι της παραγωγικής διαδικασίας, που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάδειξη νέων και ταλαντούχων παικτών.

Η συνεργασία μας με τους υπόλοιπους φορείς του αθλήματος (Πολιτεία, Ομοσπονδία, Σύνδεσμος παικτών) πατάει σε γερές βάσεις: ειλικρίνεια, αμοιβαίος σεβασμός και προσήλωση στο κοινό όραμα για ένα καλύτερο «αύριο». Εκείνο για το οποίο μπορούμε να δεσμευτούμε είναι ότι ο ΕΣΑΚΕ θα κάνει ότι είναι δυνατό για να γίνει το πλαίσιο αυτό ακόμα πιο ευέλικτο και λειτουργικό.

Η οικονομική κρίση που έχει πλήξει όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη, δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο το ελληνικό επαγγελματικό μπάσκετ. Επ’ αυτού έχουμε ήδη καταρτίσει ένα πλάνο, το οποίο έχει δύο βασικούς άξονες. Ο πρώτος έχει να κάνει με την άμεση αντιμετώπιση των τρεχόντων προβλημάτων, όχι με ημίμετρα, αλλά με έναν τρόπο που θα μας εξασφαλίσει ότι δεν θα παρουσιαστούν ξανά. Ο δεύτερος με την δημιουργία των συνθηκών και των προϋποθέσεων που θα δώσουν την δυνατότητα στις ομάδες να διευρύνουν τις πηγές εσόδων τους.

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός βρίσκονται σταθερά στο κορυφαίο επίπεδο της Ευρώπης, σε συνδυασμό με την αλματώδη πρόοδο των ομάδων της περιφέρειας, είναι ένα ισχυρό εχέγγυο για την επιτυχία της προσπάθειάς μας. Όσον αφορά το ευρωπαϊκό μπάσκετ, είναι ξεκάθαρο ότι το επίπεδο συναγωνισμού, τόσο σε διασυλλογικό όσο και σε Εθνικό επίπεδο, είναι υψηλότερο από ποτέ. Η ULEB παίζει καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια αναδιαμόρφωσης του μπασκετικού «χάρτη» της Ευρώπης και ο ΕΣΑΚΕ, ως ιδρυτικό μέλος της, είναι έτοιμος να συνεισφέρει τα μέγιστα».