Χαλβατζάκης: «Υπερήφανος για αυτό το πρωτάθλημα»

xalvatzakisΈνα από τα πιο συγκλονιστικά πρωταθλήματα στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ ολοκληρώθηκε και ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ κ. Γιώργος Χαλβατζάκης ευχαριστεί όλους όσοι συνετέλεσαν στη διεξαγωγή της Basket League ΣΚΡΑΤΣ 2015-16 προσφέροντας μοναδική εναλλαγή συναισθημάτων.

Καλεί, επίσης, την Πολιτεία, τους χορηγούς, τους υποψήφιους επενδυτές, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τους απλούς φιλάθλους να αγκαλιάσουν το μπάσκετ. Στην δήλωση του ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ αναφέρεται στην ανεκτίμητη κληρονομιά του Δημήτρη Διαμαντίδη και συγχαίρει τον Βασίλη Σπανούλη.

Η δήλωση του κ. Γιώργου Χαλβατζάκη: 

«Ζήσαμε το πιο συγκλονιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών και ένα από τα κορυφαία στα χρονικά του Ελληνικού μπάσκετ. Και αυτό διότι, η Basket League ΣΚΡΑΤΣ 2015-16 σε πείσμα των δύσκολων οικονομικών συνθηκών και άλλων αρνητικών εξωγενών παραγόντων, διέθετε τα πάντα. 

Είχε αγωνιστικές ανατροπές, που καθήλωναν τους φιλάθλους, αγώνες που κρίθηκαν στον πόντο και στις παρατάσεις, με τη νίκη να αλλάζει χέρια σε κλάσματα δευτερολέπτου! 

Ήταν κορυφαίο, γιατί έγινε μπροστά σε γεμάτες εξέδρες (σημειώσαμε ρεκόρ εισιτηρίων) και με μεγάλη τηλεθέαση στους αγώνες.  

Αυτό το πρωτάθλημα είχε το φινάλε που του άξιζε, με αποκορύφωμα την πιο ανατρεπτική, δραματική και εκστατική σειρά τελικών όλων των εποχών.  

Παρά το τοξικό κλίμα που επικρατεί στην ελληνική αθλητική κοινωνία, διοικήσεις, παίκτες και φίλαθλοι έδειξαν υπευθυνότητα και μας χάρισαν πανέμορφες σκηνές αθλητικού πολιτισμού.  

Αυτό άξιζε στο πρωτάθλημα, που όλη τη χρονιά είχε μηδενικά επεισόδια, αλλά και στους μεγάλους πρωταγωνιστές του, που είναι οι αθλητές των ομάδων.  

Είμαι υπερήφανος που επί των ημερών της προεδρίας μου στον ΕΣΑΚΕ, ζήσαμε αυτήν την πανδαισία εικόνων και συναισθημάτων.  

Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους όσοι συνέβαλαν για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Από τον πανάξιο πρωταθλητή Ολυμπιακό και τον επίσης άξιο φιναλίστ Παναθηναϊκό,  μέχρι τον Αρκαδικό και την Καβάλα που υποβιβάστηκαν χωρίς να.. “πέσουν”! 

Καλώ την Πολιτεία, τους χορηγούς, τους υποψήφιους επενδυτές, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τους απλούς φιλάθλους να αγκαλιάσουν αυτό το άθλημα που μας προσφέρει αμέτρητες χαρές – εντός και εκτός συνόρων – και να νιώσουν μαζί μας αυτό το αίσθημα υπερηφάνειας.  

Θα ήθελα επίσης να αποχαιρετήσω όπως του αξίζει τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, εκπληκτικό αθλητή, ξεχωριστό άνθρωπο και προσωπικό φίλο μου (από την εποχή του Ηρακλή) Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος κατέβηκε προχθές το βράδυ από τη λαμπερή σκηνή, αφήνοντας μια ανεκτίμητη κληρονομιά στους επιγόνους του και να του ευχηθώ να απολαύσει ό,τι επιθυμεί στην ιδιωτική πλέον ζωή του. 

Παράλληλα συγχαίρω και αποτίω την προσήκουσα τιμή στον αρχηγό του Ολυμπιακού, Βασίλη Σπανούλη, που αποτελεί μια επιφανή προσωπικότητα του ευρωπαϊκού μπάσκετ και απέδειξε για άλλη μια φορά όχι μόνο την μεγίστη αθλητική ικανότητα, αλλά και τα σπάνια ηγετικά χαρίσματα του και του εύχομαι να παραμείνει υγιής, δυνατός και να εξακολουθήσει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και ορόσημο για τους νεότερους παίκτες. 

Γιώργος Χαλβατζάκης
Πρόεδρος ΕΣΑΚΕ».