Χαρωνίτης : “θα χάσουμε μόνο αν γίνει κάτι παράξενο”

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν τη έναρξη του μεγάλου παιχνιδιού ανάμεσα στο Ηράκλειο και Φιλαθλητικό, ο έφορος των γηπεδούχων Γιάννης Χαρωνίτης έκανε την ανασκόπηση του στο kretaworldbasket.gr. Οπως είναι φυσικό το κύριο θέμα συζήτησης ήταν η αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής του Πρωταθλήματος χωρίς να παραμελήσει γεγονότα που αρνητικά ή θετικά χαράχτηκαν στη μνήμη του καθ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Για το μεγάλο παιχνίδι – τελικό της Κυριακής : «Την Κυριακή στο Λίντο παίζουμε τους κόπους ολόκληρης της χρονιάς και θα προσπαθήσουμε για την εκπλήρωση του στόχου που είχαμε θέση από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου. Από την πρώτη συνέντευξη που είχαμε δώσει στα γραφεία του συλλόγου είχαμε ξεκαθαρίσει ότι στόχος μας φέτος είναι η άνοδος. Πιστεύω ότι είχαμε μια πάρα πολύ καλή χρονιά με μόνο δύο ήττες σε όλη την σεζόν και ελπίζουμε να μείνουμε στις δύο ήττες και την Κυριακή το βράδυ να πανηγυρίσουμε την επιστροφή του Ηρακλείου σε μεγαλύτερη κατηγορία».

Για το που θα κριθεί το παιχνίδι : «Η ομάδα μας είναι πολύ καλύτερη. Μιλούσα σήμερα με παίκτες και δεν μπορούσαμε να βρούμε με πιο τρόπο θα χάσουμε από τον Φιλαθλητικό, παρά μόνο αν γίνει κάτι μεγάλο, κάτι παράξενο. Αν η ομάδα μας δεν είχε προβλήματα τραυματισμών με Χαρίση – Σεφανάκη – Δαγαλάκη, θα είχαμε μια άνετη επικράτηση. Βέβαια είναι ένας αγώνας και όλα μπορούν να συμβούν, αλλά πιστεύω ότι τελικά θα κερδίσουμε. Το παιχνίδι θα κριθεί στην εμπειρία και εκεί υπερτερούμε σε σχέση με τον Φιλαθλητικό. Ο αντίπαλος μας είναι μια νεανική ομάδα που τρέχει πολύ και πρεσάρει, αλλά δεν έχει την εμπειρία τέτοιων αγώνων. Στην εμπειρία λοιπόν και στη ψυχή των παικτών θα κριθεί ο αγώνας. Εμείς το θέλουμε περισσότερο γιατί το χάσαμε πέρυσι λίγο άδικα, με δικό μας βέβαια καθαρά φταίξιμο, αλλά πιστεύω ότι φέτος δεν θα κάνουμε ξανά το ίδιο λάθος».

Για τον κόσμο που θα έρθει στο γήπεδο : «Το Ηράκλειο έχει κάνει ένα ανοικτό κάλεσμα και θέλουμε τη βοήθεια όλων των φιλάθλων της Κρήτης που αγαπάνε το καλό μπάσκετ και δεν κοιτάζουν οπαδικά. Να μας βοηθήσουν οι φίλαθλοι, ώστε μια ακόμα ομάδα της Κρήτης να αλλάξει προς τα πάνω κατηγορία, μετά τον ΟΦΗ που έχει ήδη ανέβει στην Α2 και τον ΑΓΟΡ που ευχόμαστε να μπει ξανά στην μεγαλύτερη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ, την Α1. Τα μηνύματα που παίρνουμε είναι ότι θα έχουμε τη συμπαράσταση του κόσμου και θα γεμίσει το Λίντο και ίσως μετά από πολλά χρόνια γεμίσει και η ανατολική εξέδρα του γηπέδου. Θέλουμε να έρθει ο κόσμος και να ευχαριστηθεί το παιχνίδι, να δει τις δύο καλύτερες ομάδες της κατηγορίας και στο τέλος όλοι μαζί να πανηγυρίσουμε μια άνοδο του Ηρακλείου και στη συνέχεια έχουμε βλέψεις για κάτι παραπάνω».

Για τον Φιλαθλητικό και την διαιτησία στα παιχνίδια του : «Σε όποιες έδρες και αν πήγαμε φέτος μας έκαναν παράπονα για τον τρόπο που έχασαν από τον Φιλαθλητικό ενώ καμία ομάδα δεν παραπονέθηκε για τον τρόπο που έχασε από το Ηράκλειο. Όλες οι ομάδες είχαν παράπονα από την αντιμετώπιση που είχαν από τους διαιτητές όταν έπαιζαν με τον Φιλαθλητικό. Είτε ήταν ομάδες που πρωταγωνιστούσαν, όπως η Νέα Φιλαδέλφεια, το Ίλιον, η Λιβαδειά, είτε ομάδες που ήθελαν να μείνουν κατηγορία. Όλοι μας έλεγαν να βγείτε εσείς και όχι αυτοί γιατί μας κέρδισαν με διάφορους τρόπους».

Για την οικονομική κατάσταση στο Ηράκλειο: «Όλες οι ομάδες περνούν οικονομικές δυσκολίες και δεν θα μπορούσαμε εμείς να είμαστε η εξαίρεση. Ήδη έχουμε κάνει μια πρώτη σκέψη τι θα γίνει του χρόνου με το καλό στη Β’ Εθνική και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά».

Για το φετινό επίπεδο στη Γ’ Εθνική : «Οι δύο όμιλοι του Νότου φέτος ήταν εντελώς διαφορετικοί. Ο 2ος όμιλος ήταν ένας πάρα πολύ δύσκολος όμιλος σε σχέση με τον 1ο όμιλο και πιστεύω ότι ομάδες που μάχονται να σωθούν στον δικό μας όμιλο θα πρωταγωνιστούσαν στον 1ο. Σχεδόν το 70% με 80% των καλών ομάδων του Νότου συγκεντρώθηκαν στον 2ο όμιλο. Ήταν ένα πάρα πολύ καλό και δύσκολο πρωτάθλημα και αν εξαιρέσουμε τον Ίκαρο Ικαρίας κανένα άλλο παιχνίδι δεν ήταν εύκολο. Πολλά παιχνίδια τα κερδίσαμε την τελευταία στιγμή με πολύ – πολύ αγώνα. Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής είναι ένα άδικο πρωτάθλημα αφού βγαίνει ένας και πέφτουν επτά. Το Ηράκλειο πάντως ειδικά στο δεύτερο γύρο όταν άρχισε να ρολάρει, έπαιξε πολύ καλό μπάσκετ που άρεσε και σε εμάς αλλά και στους αντιπάλους μας που μας χειροκρότησαν, όπως έγινε την Κυριακή στην Λιβαδειά που οι άνθρωποι παρά την απογοήτευση τους για την ήττα τους στο τέλος χειροκρότησαν την ομάδα μας για το μπάσκετ που έπαιξε. Αυτό για μένα ήταν η μεγαλύτερη ικανοποίηση».

Για την πορεία του Εργοτέλη : «Ο Εργοτέλης έπαιξε καλό μπάσκετ στον δεύτερο γύρο και πιστεύω ότι άξιζε κάτι καλύτερο φέτος, είχε όμως μερικές ατυχίες. Ειλικρινά χαίρομαι πάρα πολύ που θα είναι και του χρόνου στην κατηγορία αυτή και θα εκπροσωπήσει την πόλη του Ηρακλείου και την Κρήτη. Ο Εργοτέλης είναι ένα μεγάλο σωματείο με μεγάλη μπασκετική ιστορία, έχει προσφέρει πολλά με παίκτες και τίτλους που έχει φέρει στην πόλη μας και πολύ καλές παρουσίες σε Β και Γ Εθνική».

Για τους Ηρακλειώτες αθλητές του Φιλαθλητικού Χρήστο Σαλούστρο και Αντώνη Γρύλλη : «Τα ξέρουμε και τα δύο παιδιά πολύ καλά, αφού πέρασαν από τις ακαδημίες του Ηρακλείου και του Μίνωα. Και οι δύο είναι πάρα πολύ καλά παιδιά και καλοί παίκτες. Όμως πρέπει να τους κερδίσουμε».