Χατζηϊωάννου: «Διπλό όφελος από τη συμμετοχή μας στην Καβάλα»

Με πολύ θετικά συμπεράσματα και πολλές εμπειρίες επέστρεψε από την Καβάλα η εφηβική ομάδα του Πιερικού Αρχελάου που συμμετείχε στο 39ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μπάσκετ.

Η Πιερία είχε να εκπροσωπηθεί σε τέτοιο πρωτάθλημα έξι χρόνια και στις πέντε μέρες που διήρκησε το Πρωτάθλημα, έγιναν ισάριθμοι αγώνες με αντίπαλες ομάδες που αποτελούν την «αφρόκρεμα» στην κατηγορία των εφήβων.

Για τη συμμετοχή του Πιερικού Αρχελάου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ο πρόεδρος του συλλόγου Απόστολος Πόδας, δήλωσε: «Μια προσπάθεια ετών δικαιώθηκε με τη συμμετοχή της εφηβικής μας ομάδας στο 39ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που έγινε στην Καβάλα. Αυτή η συμμετοχή είναι και η επιβράβευση του αγώνα των παιδιών, των προπονητών και των ανθρώπων που είναι κοντά στην ομάδα και δείχνει ότι υπάρχει όραμα και γίνεται πραγματική δουλειά. Και όταν υπάρχουν αυτά τα αποτελέσματα έρχονται. Πριν καιρό φάνταζε μακρινό για το μπάσκετ της Κατερίνης η δημιουργία μιας ομάδας με πολύ δυνατό το γηγενές στοιχείο. Τώρα παίρνει σάρκα και οστά και όπως όλα στη ζωή θέλουν υπομονή και ανθρώπους που πιστεύουν στους στόχους και στο όραμα. Η συμμετοχή της ομάδας μας σε όλα τα επίπεδα ήταν πετυχημένη και θέλω, εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου, να συγχαρώ τα παιδιά τόσο σε αγωνιστικό, όσο και σε εξωαγωνιστικό επίπεδο. Μ΄ αυτή την παρουσία η ομάδα μας, ο Πιερικός Αρχέλαος, ήταν πρεσβευτής όχι μόνο του αθλητισμού, αλλά και όλης της Πιερίας».

Επίσης, ο γενικός αρχηγός του συλλόγου και υπεύθυνος της αποστολής Δημήτρης Πόδας, είπε: «Η συμμετοχή μας στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος των εφήβων αποδεικνύει τη σωστή και οργανωμένη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του συλλόγου μας, με την τεράστια συμβολή των προπονητών και των αθλητών μας και είμαι βέβαιος ότι οι διακρίσεις θα συνεχισθούν στο άμεσο μέλλον. Το αγωνιστικό και οργανωτικό επίπεδο της διοργάνωσης υπήρξε πολύ υψηλό και πιστεύω ότι θα μας δώσει ένα έναυσμα για να θέσουμε και το δικό μας πήχη ακόμη πιο ψηλά».

Τέλος, ο προπονητής του εφηβικού Στέλιος Χατζηιωάννου, δήλωσε: «Η συμμετοχή μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα εφήβων για μας είχε διπλό όφελος. Το πρώτο είναι ότι ήταν μια καταπληκτική εμπειρία, μια ανάμνηση ζωής και είμαι πολύ χαρούμενος που μπορέσαμε να τη βιώσουμε παρέα με αθλητές που μεγαλώσαμε μαζί. Το δεύτερο είναι ότι αποτελεί ένα μεγάλο κίνητρο για επιπλέον δουλειά και προσπάθεια. Ο ανταγωνισμός στο υψηλότερο επίπεδο ανέδειξε αδυναμίες τόσο ομαδικές, όσο και ατομικές που καλούμαστε να καλύψουμε μέσα από τη σκληρή προπόνηση. Το μέτρο σύγκρισης πλέον είναι διαφορετικό από αυτό των τελευταίων ετών όχι μόνο για την εφηβική ομάδα, αλλά και για όλο το πρόγραμμα μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου».