Χατζηκυριακίδης: «Αδικαιολόγητα νωθροί και άτολμοι»

Μετά τον αγώνα του Πιερικού Αρχελάου με το Φίλιππο Βέροιας ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη αναμέτρηση σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα του συλλόγου έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Ήταν μια δίκαιη επικράτηση του Φιλίππου. Εμείς παρουσιαστήκαμε αδικαιολόγητα νωθροί και άτολμοι. Αντιμετωπίσαμε το παιχνίδι με εγωισμό και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η έμπειρη ομάδα της Βέροιας να το εκμεταλλευθεί  και να φτάσει στη νίκη. Εμείς δεν έχουμε την πολυτέλεια να στεκόμαστε παραπάνω από ότι πρέπει. Προχωράμε απλά και περιμένω να δω την αντίδραση των παιδιών απέναντι σε έναν πολύ επικίνδυνο αντίπαλο, όπως είναι το Αιγάλεω».

Χαρακτηριστικό στο παιχνίδι με το Φίλιππο Βεροίας ήταν ότι από τους δώδεκα δηλωθέντες καλαθοσφαιριστές στο φύλλο αγώνα, οι δέκα ήταν ηλικίας κάτω των είκοσι δύο ετών. Στη Σαββατιάτικη αναμέτρηση ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τους νεαρούς Αχιλλέα Γραβάνη και Σάκη Γαζέτη.

Η συμμετοχή τους στην ανδρική ομάδα του Πιερικού Αρχελάου, όπως και αυτή των εφήβων Γιώργου Τσαλμπούρη και Κώστα Φακοπουλίδη και στο αντιπροσωπευτικό εθνικό μας συγκρότημα, απεικονίζουν τη συστηματική δουλειά που γίνεται στην ακαδημία της ομάδας της Κατερίνης και τη σταθερή προσήλωση του συλλόγου για την προώθηση νέων αθλητών, αυτών που θα οδηγήσουν όχι μόνο το τοπικό, αλλά και γενικά το ελληνικό μπάσκετ στην επόμενη μέρα. Αυτό άλλωστε είναι και το γνώρισμα της επιτυχίας του εγχειρήματος του Πιερικού Αρχελάου.