Χρηστίδης: «Δεν θα ρισκάρω τη βιωσιμότητα της ομάδας»

Αναβλήθηκε το χθεσινό κρίσιμο Δ.Σ.  του Ερμή Λαγκαδά για την επόμενη Πέμπτη στο οποίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο σχετικά με τον τρόπο τον οποίο θα κινηθεί ο σύλλογος για τη λοιπή μεταγραφική του ενίσχυση. Με βάση τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, δεν αποκλείεται ο Ερμής να προσθέσει μόνο έναν έμπειρο αθλητή και άλλους δύο νεαρούς. Όλα θα εξαρτηθούν από τις κινήσεις των μελών της διοίκησης για την εξεύρεση οικονομικών πόρων.

Ο πρόεδρος του Ερμή, Δημήτρης Χρηστίδης σε συνέντευξη του σε τοπική ιστοσελίδα, τόνισε μεταξύ άλλων:

Για τον στόχο της παραμονής: “Δεν πρόκειται να ρισκάρουμε τη βιωσιμότητα της ομάδας με μοναδικό στόχο την παραμονή στην Α2. Είναι μεγάλη ευκαιρία να λάβουν πρωταγωνιστικό ρόλο οι ταλαντούχοι μικροί που έχουμε. Άλλωστε και τις 2 προηγούμενες χρονιές κινηθήκαμε σε στενά οικονομικά πλαίσια και ήμασταν και φερέγγυοι και ανταγωνιστικοί. Δεν πρόκειται να μπλέξουμε με τίποτα σε περιπέτειες όπως συνέβη με πλήθος ομάδων της κατηγορίας μας!”.

Για το μέλλον του Ερμή: “Είμαστε και θα παραμείνουμε ψηλά, είτε στην Α2 είτε στη Β’ Εθνική. Ο Ερμής έχει μέλλον καθώς έχει ταλέντο, έχει φιλάθλους, έχει τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και έχει σοβαρή διοίκηση”.

Για τη γενικότερη κατάσταση: “Νομίζω ότι φέτος θα γίνει οριστικό ξεκαθάρισμα σε όλες τις κατηγορίες αρχής γενομένης από την Α1. Η μόνη λύση είναι τα νέα παιδιά. Το μέτρο που έλαβε η ΕΟΚ με την παρουσία των μικρών είναι στη θετική κατεύθυνση. Πρέπει να δοθούν και επιπλέον κίνητρα στα νέα παιδιά. Επίσης όλοι οι αθλητές στην Α2 και στις μικρότερες εθνικές κατηγορίες θα πρέπει να δουν το μπάσκετ ερασιτεχνικά και να μην επιδιώκουν την επιβίωση από αυτό. Σαφώς και κάποιοι θα ξεχωρίσουν. Ωστόσο αυτοί θα είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας”.

Για τα οικονομικά προβλήματα: “Δεν υπάρχουν πόροι από πουθενά. Φυσικά για τα λεφτά των επιχορηγήσεων δεν γίνεται θέμα. Ακόμη και για τις μετακινήσεις μας, ματώνουμε για να ανταπεξέλθουμε. Ειδικά για εμάς από τη Βόρεια Ελλάδα, το κόστος των μετακινήσεων με 12 ταξίδια στην Νότια Ελλάδα ισοδυναμεί σχεδόν με το μπάτζετ όλης της χρονιάς! Το ότι επιβιώνουμε οφείλεται στην τρέλα μας για την ομάδα και στην στήριξη των φίλων του Λαγκαδά”.

Για τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας: “Σαφώς και χρειαζόμαστε ενίσχυση. Ωστόσο θα κινηθούμε μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα. Σαφώς και θέλουμε την παραμονή του Ηλιάδη ώστε μαζί με τον Αναγνωστόπουλο να είναι το δίδυμο που θα στηριχτούμε. Ωστόσο τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Δεν θα ρισκάρω με τίποτα τη βιωσιμότητα της ομάδας. Ακόμη κι αν πρέπει να κατέβουμε σχεδόν με εφήβους. Άλλωστε έχουμε και 3-4 παιδιά δικά μας που μαζί με τους εφήβους και τον Αναγνωστόπουλο θα σηκώσουν το βάρος. Σίγουρα θα κάνουμε άλλες 2-3 προσθήκες με πολύ μεγάλη προσοχή και συνέπεια”.

Για τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας: “Τι να πρωτοπεί κανείς για τον κόσμο του Λαγκαδά. Άνθρωποι μεροκαματιάρηδες, νεαρά παιδιά, οι επαγγελματίες της περιοχής που τους μαστίζει η κρίση, όλοι τους κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να στηρίξουν αυτήν την ομάδα. Είμαστε ευγνώμονες σε όλους αυτούς! Ελπίζουμε και με τη στήριξη της δημοτικής αρχής να καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε το πλάνο μας για ένα μεγάλο Ερμή!”.