Χρηστίδης: «Δικαιωμένος και υπερήφανος…»

Ενας από τους πρωτοστάτες στην προσπάθεια του Ηρακλή να παραμείνει στη Β’ Εθνική, παρά τη σωρεία των προβλημάτων που είχε από την αρχή της χρονιάς, ήταν ο Χρήστος Χρηστίδης. Ο γενικός αρχηγός του «γηραιού» έκανε τα πάντα εκτός του να… παίξει μπάσκετ κατά τη διάρκεια της σεζόν, συνεπώς είναι ο πλέον αρμόδιος για να κάνει τον απολογισμό της χρονιάς, μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε στο bluearena.gr…

Αναλυτικά η συνέντευξη:

-Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να ασχοληθείτε με τον Ηρακλή;

«Στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος όταν έβλεπα τον Ηρακλή να διασύρετε σε κάθε παιχνίδι, πήρα την απόφαση να κάνω ότι μπορώ για να σταματήσω αυτή τη κατάντια. Αυτό ήταν το ερέθισμα που με έκανε να συζητήσω με ανθρώπους του Ηρακλή και να ξεκινήσει έτσι η συνεργασία μας».

-Μέσα σε πολύ λίγες ημέρες κληθήκατε να δημιουργήσετε από το μηδέν μία ομάδα…

«Δεν υπήρχε άλλη λύση. Με συντονισμένες προσπάθειες και με το χρόνο των μεταγραφών να πιέζει ασφυχτικά, καταφέραμε και ήρθαμε σε συμφωνία με κάποιους παίκτες. Σε αυτό τον τομέα συναντήσαμε πολλές δυσκολίες και ήμασταν αποδέκτες αρκετών αρνητικών απαντήσεων. Όμως εκτός από αυτό χρειάζονταν αυτοί οι παίκτες που είχαμε να προπονηθούν και να δέσουν, κάτι που απαιτεί χρόνο τον οποίο εμείς δεν είχαμε αφού το πρωτάθλημα βρίσκονταν σε εξέλιξη. Παρόλα αυτά με μεγάλη ψυχική δύναμη, υπερπροσπάθεια όλων μας και ατελείωτες ώρες προπονήσεων μέσα στο γήπεδο, καταφέραμε σιγά-σιγά να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και να πατήσουμε στα πόδια μας».

-Ήσασταν από τους λίγους που από τη πρώτη στιγμή πίστεψαν στη παραμονή…

«Αν δεν πίστευα ότι μπορούσε να σωθεί η ομάδα, δεν θα έκανα αυτή τη προσπάθεια. Το κίνητρο να σώσουμε τον Ηρακλή και να τον δούμε ξανά μεγάλο ήταν τεράστιο. Σύμμαχος μας ήταν οι νίκες και κυρίως η πρώτη που κάναμε επί του Αιγάλεω. Αυτό το αποτέλεσμα μας έδωσε κουράγιο να συνεχίσουμε τον αγώνα μας και εν τέλει να ολοκληρώσουμε θετικά μία τόσο δύσκολη χρονιά».

-Στα μέσα της χρονιάς είχατε να αντιμετωπίσετε και τη παραίτηση του Ρούλη Αλμπάνη από τη τεχνική ηγεσία…

«Η αιφνίδια παραίτηση του κόουτς Αλμπάνη ήρθε σε ένα χρονικά σημείο όπου έπρεπε να κάνουμε κάποιες αναγκαίες νίκες. Εκείνη τη περίοδο η πίεση ήταν τεράστια γιατί βρισκόμασταν στο ποιο κομβικό σημείο του πρωταθλήματος. Παρόλα αυτά μέσα από την ενότητα βρήκαμε το ψυχικό σθένος να ανακάμψουμε και να συνεχίσουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας».

-Υπήρχε οικονομική στήριξη;

«Ο Γυμναστικός Σύλλογος παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει βοήθησε όσο μπορούσε. Έδωσαν κάποια χρήματα για τα οδοιπορικά. Γενικά όμως η βοήθεια που περιμέναμε από κάποιους δεν ήρθε με αποτέλεσμα να προσπαθήσουμε με τα μέσα που είχαμε. Το μπάσκετ είναι ένα τμήμα του συλλόγου που έχει δώσει πολλές χαρές και που δεν πρέπει με τίποτα να το παραμελήσουμε».

-Με τη παραμονή της ομάδας στη κατηγορία αισθάνεστε δικαιωμένος για το κόπο που καταβάλατε;

«Αισθάνομαι δικαιωμένος και υπερήφανος γιατί παρά τις δύσκολες συγκυρίες που υπάρχουν πετύχαμε το ακατόρθωτο, τη διατήρηση της ομάδας στη κατηγορία. Όλοι όσοι πίστεψαν και βοήθησαν σε αυτό το εγχείρημα (προπονητές- παίκτες- διοίκηση) έχουν μερίδιο σε αυτή την επιτυχία».

-Πως βλέπετε την επόμενη ημέρα του τμήματος μπάσκετ;

«Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον. Τα λόγια θα πρέπει να γίνουν έργα και να στελεχωθεί η ομάδα από ανθρώπους με γνώση του αθλήματος που θα αφιερώνουν ώρες για τη διδασκαλία του και που θα έχουν όρεξη και μεράκι. Μόνο μέσα από τη σκληρή δουλειά θα ανακάμψει ο σύλλογος. Υπάρχει ένα πλάνο διοίκησης του τμήματος. Έχω μιλήσει με ορισμένους επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν αμέριστη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου και είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν το τμήμα μπάσκετ. Επίσης έχω κάνει επαφές με προπονητές και παίκτες για να φέρουμε ξανά τον Ηρακλή εκεί που του αξίζει. Ο σύλλογος είναι αναγκασμένος να πρωταγωνιστήσει. Εγώ ήρθα για να υπηρετήσω τον Ηρακλή και να τον ενώσω. Γιατί μόνο ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Πηγή: bluearena.gr