“Σταματήστε την απεργία και τα συζητάμε…”

Λύση της απεργίας εδώ και τώρα ζήτησαν η ομοσπονδία μπάσκετ κι οι ιδιοκτήτες των ομάδων, έπειτα από τη συνάντηση που είχαν στα γραφεία της ΕΟΚ. “Πάνω απ’ όλους είναι το μπάσκετ”, αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εξέδωσαν και με την οποία ζητούν να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις των αθλητών, ενώ παράλληλα καλούν τον ΠΣΑΚ σε διάλογο με την Πολιτεία, αλλά κι όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Μάλιστα εξουσιοδοτήθηκε ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος να συντονίσει όλες εκείνες τις ενέργειες που θα βγάλουν μιά και καλή το μπάσκετ απ’ το αδιέξοδο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που συνυπογράφουν η ΕΟΚ κι οι 13 από τις 14 ΚΑΕ (απουσίαζε το Περιστέρι, καθώς οι ιθύνοντες “συνόδευσαν” το Νίκο Φάσουρα στην τελευταία του κατοικία” που παραβρέθηκαν στα γραφεία της ομοσπονδίας:

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ομοσπονδίας και στην οποία παραβρέθηκαν οι 13 από τις 14 ΚΑΕ (απουσίαζε το Περιστέρι λόγω της κηδείας του παλιού αθλητή της ομάδας, Νίκου Φάσουρα) έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων πάνω στις προκλήσεις που δέχεται το άθλημα του μπάσκετ, το οποίο ορισμένοι προσπαθούν να το περιθωριοποιήσουν και που δυστυχώς βρίσκουν ευήκοα ώτα και σε ορισμένους χώρους του αθλήματος. Πάνω από όλα κι όλους είναι το μπάσκετ, το άθλημά μας, που όλοι το υπηρετούμε από διάφορες σκοπιές. Είναι η προστασία και η ενότητα του αθλήματος, που πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού. Αναδείχτηκε συμφωνία όλων των παρισταμένων να προστατεύσουν το άθλημα, πέραν από τις όποιες αποκλίσεις σε επιμέρους θέματα και γι’ αυτό ομόφωνα αποφάσισαν τα παρακάτω:
1. Το πρωτάθλημα θα αρχίσει οπωσδήποτε το προσεχές Σάββατο.
2. Καλούν τον ΠΣΑΚ να λύσει άμεσα την απεργία.
3. Να προσέλθει ο ΠΣΑΚ σε έναν ειλικρινή διάλογο με την Πολιτεία, στον οποίο θα έχουν συμπαραστάτες τις ΚΑΕ, την ΕΟΚ και τον ΕΣΑΚΕ, προκειμένου να ρυθμιστούν νομοθετικά, όσα εκ των αιτημάτων τους έχουν γίνει αποδεκτά.
4. Ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΟΚ κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος σε συνεχή επαφή και επικοινωνία με τους υπόλοιπους φορείς εξουσιοδοτείται να συντονίσει όλες τις συνεπαγόμενες ενέργειες.