“Μας οδηγούν σε εργασιακό μεσαίωνα”…

Όσοι ήλπιζαν ότι οι συζητήσεις ανάμεσα σε Πολιτεία, ΠΣΑΚ και ΕΟΚ θα οδηγούσαν σε εκτόνωση της κρίσης στο ελληνικό μπάσκετ, θα πρέπει ν’ αναθεωρήσουν. Κι αυτό διότι όπως αναφέρει ο σύνδεσμος των μπασκετμπολιστών με νέα ανακοίνωσή του, δεν έχει γίνει κάποια προσπάθεια για ικανοποίηση των αιτημάτων, αλλά αντιθέτως είναι εμφανές – μέσω της ενημέρωσης που όπως λένε είχαν στη συνάντησή τους με τον κ. Νικητιάδη – πως πρόθεση κάποιων είναι να παραμείνουν οι Έλληνες καλαθοσφαιριστές σε “εργασιακό μεσαίωνα”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ:

“Προς ενημέρωση των μελών μας και της κοινής γνώμης, γνωστοποιούμε ότι μετά από την χθεσινή συνάντηση με τους φορείς, διαπιστώθηκε ότι όχι μόνο δεν έχει γίνει κάποια προσπάθεια που να οδηγεί προς την ικανοποίηση των αιτημάτων μας αλλά πλέον υπάρχει η θέληση για στέρηση ακόμα περισσότερων από τα δικαιώματά μας.

Πιο συγκεκριμένα, με έκπληξη ενημερωθήκαμε στην συνάντηση τα εξής:

1)Η πολιτεία δεν αναγνωρίζει τις δημόσιες δεσμεύσεις της για την λύση συγκεκριμένων προβλημάτων μας.

2)Η Ελληνική Ομοσπονδία δεν δέχεται την εφαρμογή της συμφωνίας την οποία η ίδια είχε υπογράψει προ δεκάμηνου

3)Μας προτείνουν πλήρη κατάργηση των συμβολαίων, δεν δέχονται να είναι οι αθλητές μας ασφαλισμένοι συνταξιοδοτικά και προτείνουν οι καλαθοσφαιριστές της Α2 να πληρώνουν μόνοι τους ασφάλιση στο ΤΕΒΕ! Με άλλα λόγια, όχι μόνο θα μένουμε απλήρωτοι από τις ομάδες μας, αλλά θα πληρώνουμε από την τσέπη μας για να αγωνιζόμαστε….

4)Ταυτόχρονα με τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις ελεύθερου επαγγελματία που μας προτείνουν, στα δικαιώματα δεν δέχονται να μας επιτρέπεται να μετακινούμαστε ελεύθερα ούτε καν σε περίπτωση που η ομάδα στην οποία αγωνιζόμαστε δεν μας πληρώνει.

Έχοντας κατανοήσει από τα διαδιδόμενα ότι γινόντουσαν κινήσεις προς τη λύση των προβλημάτων μας, λάβαμε μέρος σε μία συνάντηση στην οποία περιμέναμε ότι θα προταθούν λύσεις. Δυστυχώς όμως, παρόλο που αναγνωρίζουμε την καλή πρόθεση του υφυπουργού, καταλάβαμε ότι τόσο καιρό η προσπάθεια που γινόταν ήταν προφανώς προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν της ικανοποίησης των ουσιαστικών αιτημάτων μας.

Πλέον, η συμμετοχή οποιουδήποτε μέλους μας στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων, είναι ουσιαστική καταδίκη εκατοντάδων μελών μας στην απαξίωση και στην υποχρέωση να βρίσκονται σε εργασιακό μεσαίωνα”.