«Βράζουν στο ίδιο καζάνι»

Η παρουσία του στην πρώτου κιόλας χρόνια στην Α2 χαρακτηρίζεται αξιοπρόσεκτη. Ο Πιερικός Αρχέλαος στα μέχρι τώρα παιχνίδια του έχει αποδείξει πως πρόκειται για μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική ομάδα και πως δεν πρόκειται για ένα εύκολο αντίπαλο.

Η οργάνωση του συλλόγου τον συγκαταλέγει σε μία από τις ανερχόμενες δυνάμεις. Ο τεχνικός των Κατερινιωτών, Δημήτρης Γαλάνης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ αναφέρθηκε στην τελευταία περιπετειώδη νίκη επί του Αμύντα αλλά και γενικότερα στο ελληνικό μπάσκετ.

Αναλυτικά:

Για τη νίκη στην παράταση επί του Αμύντα, ο τεχνικός του Πιερικού Αρχέλαου, ανέφερε:  «Ήταν παιχνίδι πάρα πολύ αμφίρροπο παιχνίδι. Βλέποντας και το βίντεο, διαπίστωσα πως υπήρχε τρομακτικός ρυθμός και στις δύο άμυνες. Το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Πιστεύω πως σχεδόν όλα τα παιχνίδια θα είναι όλα έτσι όλη τη χρονιά, ανάμεσα σε όλες τις ομάδες. Ωστόσο, όποιος μαθαίνει από τα λάθη του, θα διεκδικήσει περισσότερες νίκες».

Σχετικά με την εξέλιξη του πρωταθλήματος:  «Είναι ένα πρωτάθλημα στο οποίο όλες οι ομάδες βράζουν πάνω-κάτω στο ίδιο καζάνι. Με τις διακοπές που υπήρξαν μέχρι τώρα δεν έχει αποκτήσει πλήρη ρυθμό (ευνοήθηκαν οι ομάδες που ξεκίνησαν τον προγραμματισμό τους και την ετοιμασία τους αργότερα) και οι διαφορές μεταξύ των ομάδων θα εντοπιστούν στο διάστημα μεταξύ Χριστουγέννων και Πάσχα. Οι ομάδες που κάνουν προπόνηση, έχουν οικονομική ροή και προπονητικό προσανατολισμό, θα είναι αυτές που θα ξεχωρίσουν».

Ο Δημήτρης Γαλάνης δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ: «Δεν είμαι ο πλέον αρμόδιος να εκφράσω την άποψή μου για έναν τόσο μεγάλο φορέα, όπως είναι το ελληνικό μπάσκετ. Το σίγουρο είναι ότι όπως σε όλα τα πράγματα, τη θετική ή αρνητική διαφορά την κάνουν οι άνθρωποι, η στάση τους, οι πρωτοβουλίες τους και το κίνητρό τους».

Τέλος, ο  Ελληνας προπονητής  εξέφρασε την άποψή του στο θέμα “Εθνική ομάδα” : « Δεν είναι μόνο οι 12 παίκτες ή 18 που χρειάζονται για την προετοιμασία. Είναι το δυνατό πρωτάθλημα της Α1, η σωστή καθοδήγηση στις μικρότερες εθνικές και γενικά όλη η δομή και η τάξη σε αυτό που λέμε ελληνικό μπάσκετ. Μην προσωποποιούμε την παρουσία π.χ. του Διαμαντίδη ή του Σπανούλη, αλλά να κοιτάξουμε το όλο θέμα ως δομή και προσέγγιση κι όχι ως πρόσωπα. Ακόμα και τα πρόσωπα νιώθουν, αισθάνονται και οραματίζονται σε ένα καλύτερο περιβάλλον. Όσον αφορά τον πάγκο της ομάδας, για μένα δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε ξένο και Έλληνα προπονητή. Η ΕΟΚ θεωρώ ότι ξέρει τι θέλει και θα επιλέξει το άτομο το οποίο θα υλοποιήσει τους στόχους. Ο καλός προπονητής δεν έχει εθνικότητα».