«Γνωριμία» με το γήπεδο για τους διεθνείς…

Την πρώτη της… γνωριμία με το γήπεδο του Αλίτους όπου σε περίπου ένα 24ωρο θ’ αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη είχε το μεσημέρι της Τρίτης (30/8) η εθνική μας ομάδα. Μετά το τέλος της προπόνησης ο ομοσπονδιακός προπονητής Ηλίας Ζούρος έδωσε για μία ακόμη φορά το… στίγμα του για το πώς αντιμετωπίζει τα παιχνίδια που έπονται, αρχής γενομένης απ’ αυτό της πρεμιέρας.
«Όλα τα παιχνίδια κρύβουν παγίδες κι όχι μόνο η πρεμιέρα. Σίγουρα η πρεμιέρα είναι κάτι ξεχωριστό, γιατί είναι η πρώτη μέρα για όλους. Πρέπει να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να πάμε βήμα-βήμα. Για μας που έχουμε πολλούς νέους παίκτες, χρειαζόμαστε να χτίζουμε την εμπιστοσύνη παιχνίδι με παιχνίδι. Η ομάδα μας έχει ανάγκη να παίζει, να βρίσκει ρυθμό, να παίζει καλή άμυνα και πρώτα ο Θεός με τις νίκες να δυναμώνει ψυχικά για να είναι κάθε φορά καλύτερη», σχολίασε ο Έλληνας κόουτς και πρόσθεσε: «Ξεχνάμε τελείως ό,τι έγινε στο φιλικό στην Ιταλία κόντρα στη Βοσνία. Άλλωστε εκείνο το ματς το αντιμετωπίσαμε, όπως κι όλα τα φιλικά, σαν προπόνηση. Η Βοσνία έρχεται με άλλους δύο παίκτες, που τότε έλειπαν, τον Βασίλιεβιτς και τον Τζάζβιν, που έχουν εμπειρία και από το ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι μία ομάδα που σουτάρει πολύ καλά από μακριά και αυτό την κάνει πολύ επικίνδυνη και μπορεί να σου κάνει τη ζημιά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Δεν υπάρχουν φαβορί στο μπάσκετ. Φαβορί γίνεσαι με την απόδοσή σου μέσα στο γήπεδο. Αν έλεγα πως μία ομάδα είναι φαβορί στη διοργάνωση λόγω ρόστερ, θα έλεγα πως είναι η Ισπανία. Καμία άλλη ομάδα».

Από την πλευρά του ο Νίκος Ζήσης τόνισε ότι «… πιστεύω πως είμαστε έτοιμοι. Κάναμε μια μεγάλη προετοιμασία διάρκειας τριών εβδομάδων. Πλέον κοιτάμε τα επίσημα που έχουμε μπροστά μας. Έχουμε μια δύσκολη πρεμιέρα κόντρα σε μια ομάδα που μπορεί να μην τα πήγε καλά στα φιλικά που έδωσε αλλά έχει ποιοτικούς παίκτες. Έχουμε δουλέψει πάνω της, ξέρουμε πως παίζει και τι να πρέπει να κάνουμε». Τέλος ο Κώστας Κουφός σχολίασε: «Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση, το ίδιο κι εγώ. Δεν ξέρω αν είμαστε φαβορί για τον όμιλο, αλλά πιστεύω πως είμαστε ένα καλό σύνολο. Σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση πάντα υπάρχουν κίνδυνοι κι εκπλήξεις, αλλά έχω πίστη στην ομάδα μας».