Για την έλλειψη λάμψης κάνει λόγο το Λαύριο στη νέα ανακοίνωσή του, αναφέροντας παράλληλα  τα όσα διαδραματίστηκαν στο παιχνίδι με τους Δραμινούς, Ο σύλλογος της Αττικής χαρακτηρίζει ως «παραμύθι» τα όσα συμβαίνουν στην πόλη του Λαυρίου, τονίζοντας πως θα παλέψουν μέχρι τέλους παίζοντας μόνο μπάσκετ,  Τέλος, την Πέμπτη (10/3) θα παραδώσει στην ΚΕΔ και στην ΕΟΚ το βίντεο του αγώνα.

Αναλυτικά:

«Το Σάββατο 05-03-11 στη Δράμα, ηττήθηκε το μπάσκετ και όχι η ομάδα του Λαυρίου. Ο ΚΑΟΔ χρειάστηκε 6 τεχνικές ποινές στα τελευταία 7’ του αγώνα για να πάρει ένα αμφίρροπο ως εκείνη τη στιγμή παιχνίδι, χρειάστηκε την αποβολή του τεχνικού του Λαυρίου, χρειάστηκε περίπου 200 φαντάρους και τους αξιωματικούς τους να δίνουν παραγγέλματα. Ακόμη δεν έχουμε καταλάβει εάν παίζαμε με τον ΚΑΟΔ ή την ΤΣΣΚΑ ΔΡΑΜΑΣ.

Οφείλουμε, ωστόσο, να ομολογήσουμε ότι από το γήπεδο έλειπε η αεροπορία και το ναυτικό. Το όλο σκηνικό ήταν άκρως σουρεαλιστικό, όμως «αποστολή εξετελέσθη» (!) και ο  αμφίρροπος αγώνας σε περίπου 3’ έλαβε τέλος… και οι τρεις διαιτητές καθ’ όλα …άξιοι…άξιοι! Αναρωτιόμαστε πόσο ανάγκη είχε ο ΚΑΟΔ όλη αυτή την παράσταση;

Έχουν προηγηθεί κι άλλοι αγώνες όπου βιώσαμε την αδικία, αλλά η ομάδα ως αντίδραση επιθυμεί μόνο το ουσιαστικό μπάσκετ που παίζει, αρκεί να της το επιτρέπουν, ώστε να μην αναγκαζόμαστε να ενεργούμε διαφορετικά όπως τώρα. Την Πέμπτη 10/03/11 θα παραδοθεί στην ΚΕΔ και στην ΕΟΚ το βίντεο του εν λόγω αγώνα, που μόνο ντροπή προκαλεί σε κάθε φίλο του μπάσκετ, βλέποντας τις προκλήσεις και τα εξόφθαλμα λάθη των διαιτητών.

Κύριοι, το Λαύριο έχει μια σπουδαία ομάδα μπάσκετ, με 12 εξαιρετικούς Έλληνες παίκτες και έναν πολύ καλό, νέο, Έλληνα τεχνικό. Αυτή η ομάδα παίζει πολύ καλό Μπάσκετ, δεν ξέρει όμως καθόλου, τα άλλα παιχνίδια… των παραγόντων και της διαιτησίας. Οι παράγοντες του Λαυρίου δεν μπορούν να ανταγωνιστούν άλλους, άλλωστε μια πόλη 10.000 κατοίκων δεν έχει τέτοιες πολυτέλειες. Ας καταλάβουν κάποιοι, ότι στην πόλη μας, συντελείται ένα μικρό μπασκετικό θαύμα! Ένα παραμύθι… από αυτά που δίνουν λάμψη και γοητεία, από αυτά που κερδίζουν φίλους και οπαδούς του αθλήματος. Ειδικά σήμερα το μπάσκετ έχει απόλυτη ανάγκη και απ’ τα δύο!

Εδώ αγωνιζόμαστε για το  Όνειρο της Α1,θα παλέψουμε ως το τέλος παίζοντας ΜΟΝΟ μπάσκετ. Θέλουμε την άνοδο, αλλά αν δεν έρθει μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς την Α1 και χωρίς την Α2. Ευχής έργο είναι το ελληνικό μπάσκετ να “κερδίσει” κι άλλες τέτοιες ομάδες, όχι για τις ίδιες τις ομάδες αλλά για το “αύριο” του ελληνικού μπάσκετ»!