«Ζητάμε εξηγήσεις κι πειστικές απαντήσεις»

Η μη αδειοδότηση του Πανελληνίου από την ΕΕΑ άνοιγε το δρόμο στην Α1 στους Ικαρους Σερρών, αλλά η μη αναβολή του πρωταθλήματος της Α2 το οποίο ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο, τους στερεί το… όνειρο! Για το λόγο αυτό, οι «κυανοκίτρινοι» εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία  τονίζουν πως θα διεκδικήσουν ότι τους αξίζει μέσα στο γήπεδο και όχι σε δικαστικές αίθουσες, ενώ παράλληλα ζητούν εξηγήσεις και πειστικές απαντήσεις για αυτήν την κατάληξη…

Αναλυτικά:

«Ο Α.Ο.Κ. Ίκαροι Σερρών επί σειρά ετών υπηρετεί με συνέπεια και προσήλωση τις αρχές και τις αξίες του αθλητικού ιδεώδους, του ”ευ αγωνίζεσθαι”, της ευγενούς άμιλλας. Με υπομονή και κατάθεση ψυχής από τους ανθρώπους του ανέπτυξε τμήματα υποδομής,  ενώ ταυτόχρονα δημιούργησε μια ανταγωνιστική ομάδα, η οποία κατέλαβε πανάξια την 3η θέση στο περυσινό πρωτάθλημα μπάσκετ της Α2 Ανδρών.

Η θέση αυτή, σε περίπτωση αδυναμίας εξασφάλισης πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α1 -έστω και μιας μόνο ομάδας- άνοιγε το δρόμο στην ομάδα των Ικάρων για την κορυφαία εθνική κατηγορία. Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. των Ικάρων γνωρίζαμε  ότι οι αποφάσεις θα καθυστερούσαν, λάβαμε όμως τη διαβεβαίωση ότι το χρονικό διάστημα θα ήταν εύλογο και για άλλη μια φορά επιλέξαμε το δύσκολο δρόμο. Το δρόμο της υπομονής και της μακράς αναμονής, δείχνοντας όπως πάντα σεβασμό κι εμπιστοσύνη στα δικαιοδοτικά όργανα και τις υπερκείμενες αρχές. Επωμιστήκαμε αγόγγυστα το διπλό βάρος της προετοιμασίας, σε αγωνιστικό κι οργανωτικό επίπεδο, της ομάδας είτε για τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Α2 είτε σε αυτό της Α1 και…περιμέναμε.

Όταν η Ε.Ο.Κ. ανακοίνωσε την έναρξη του πρωταθλήματος της Α2, ενώ εκκρεμούσαν οι αποφάσεις της Ε.Ε.Α., αιτηθήκαμε την αναβολή αυτής για μια εβδομάδα. Η φωνή μας δυστυχώς δεν ακούστηκε. Η απόρριψη από την Ε.Ε.Α. του φακέλου συμμετοχής του Πανελληνίου στην Α1 σε συνδυασμό με την απόφαση του Ε.Σ.Α.Κ.Ε. να διεξαχθεί  ένα ”κουτσό” πρωτάθλημα στην  Α1 με 13 ομάδες, ολοκλήρωσαν το σκηνικό του παραλόγου. Η ομάδα των Ικάρων δε θα συμμετάσχει στην Α1 επειδή το περασμένο Σάββατο υποχρεώθηκε να αγωνιστεί σε εκείνο της Α2!!!

Η ομάδα μας πρέπει πλέον να αγωνιστεί και θα αγωνιστεί και πάλι στο πρωτάθλημα της Α2. Θα διεκδικήσουμε αυτό που μας αναλογεί μέσα στο γήπεδο κι όχι στις δικαστικές αίθουσες.

Εμείς δεν έχουμε ούτε τη διάθεση ούτε τη δύναμη να κλείσουμε δρόμους, λιμάνια κι αεροδρόμια για να διαμαρτυρηθούμε, δε θέτουμε εκβιαστικά διλλήματα, δεν απειλούμε… Νιώθουμε όμως εκ των πραγμάτων αδικημένοι και πικραμένοι. Έχουμε την υποχρέωση απέναντι στους αθλητές, το τεχνικό επιτελείο και τους φιλάθλους μας να ζητήσουμε εξηγήσεις κι αναμένουμε πειστικές απαντήσεις.

Καλούμε τους Σερραίους φιλάθλους να στηρίξουν μαζικά και δυναμικά τους Ικάρους. Τους χρειαζόμαστε και τους διαβεβαιώνουμε ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας πιο σοφοί, πιο ώριμοι, με περισσότερο πείσμα και πάθος. Το όνειρο της Α1 δε χάθηκε για την ομάδα μας, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να το κάνουμε πραγματικότητα».