«Μειώνεται το κίνητρο των νέων παιδιών»…

Οι απόψεις για το κατά πόσο ο περιορισμός των ομάδων της Γ’ εθνικής στο πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου είναι καλός ή, κακός για το άθλημα, διίστανται. Μεταξύ εκείνων που θεωρούν ότι αυτός ο περιορισμός δεν κάνει καλό είναι κι ο προπονητής του Φιλαθλητικού Τάκης Ζήβας, ο οποίος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr), επισημαίνοντας πως η εν λόγω απόφαση είναι λανθασμένη και δεν θα συμβάλει στην πρόοδο του μπάσκετ. Παράλληλα, ο τεχνικός του Φιλαθλητικού αναφέρθηκε στη φετινή πορεία της ομάδας του, η οποία βρίσκεται στην κορυφή του 2ου ομίλου Νότου.

«Του χρόνου θα έχουμε ένα πρωτάθλημα 22 αγωνιστικών. Πιστεύω πως πάρθηκε μία απόφαση που δεν κάνει καλό στην πρόοδο του αθλήματος. Τα παιδιά θέλουν παιχνίδια για να βελτιωθούν και με τη μείωση των αγωνιστικών, μειώνεται και το κίνητρο. Αναγνωρίζω πως υπάρχει δύσκολη οικονομική κατάσταση και αυτό μπορεί να βολεύει κάποιες επαρχιακές ομάδες, όμως μειώνει το κίνητρο των νεαρών παικτών».

Ερωτηθείς για το γεγονός πως παίκτες υψηλού επιπέδου επέλεξαν το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ανέφερε: «Ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος βάζει στους παράγοντες το… μαχαίρι στο λαιμό. Όταν πέφτουν επτά ομάδες είναι λογικό ο καθένας να προσπαθεί να θωρακίσει την ομάδα του όσο περισσότερο μπορεί».

Μετά τη συμπλήρωση έξι αγωνιστικών, ο Φιλαθλητικός βρίσκεται στην κορυφή του 2ου ομίλου του Νότου. Τι λέει ο Τάκης Ζήβας γι’ αυτό; «Είναι πολύ δύσκολο το πρωτάθλημα κι έτσι κάνουμε πρωταθλητισμό για να σωθούμε. Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει κάποιες ακόμα ήττες. Η νίκη μας στην έδρα του Εργοτέλη ήρθε χάρη στην εμφάνιση που πραγματοποιήσαμε στο δεύτερο ημίχρονο».