«Να αλλάξουμε σκεπτικό και θα αλλάξουν πολλά»

Στο μεταίχμιο ανάμεσα σε σωτηρία και… αποχαιρετισμό μετά από καιρό της Γ΄ Εθνικής βρίσκεται ο Αετός Κιλκίς που πάντως δεν τα παρατάει. Ο προπονητής του Γιώργος Κοντονάσιος μιλώντας στην επίσημη σελίδα του ΣΕΠΚ αναφέρθηκε σε κάποια από τα σημαντικά προβλήματα της κατηγορίας «Δεν είμαστε ευχαριστημένη από τη θέση που έχουμε.

Όμως απ’ τα Χριστούγεννα και μετά η ομάδα αντιμετωπίζει ένα σωρό προβλήματα, που έχουν να κάνουν με το οικονομικό σκέλος, τις αποχωρήσεις παικτών και τον μικρότερο αριθμό προπονήσεων εβδομαδιαίως. Με βάση όλα αυτά η θέση της ομάδας είναι φυσιολογική.

Όσο για το επίπεδο του πρωταθλήματος ο τεχνικός του Αετού το περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα: «Κάθε χρόνο το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής γίνεται όλο και χειρότερο τόσο σε οργανωτικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Επίσης έχει πέσει πολύ το επίπεδο της ποιότητας των παικτών και πλέον στη Γ’ Εθνική παίζουν παίκτες που την προηγούμενη πενταετία θα δυσκολεύονταν να παίξουν ακόμα και σε ομάδες τοπικών κατηγοριών.

Το μέλλον σύμφωνα με τον Γιώργο Κοντονάσιο στη κατηγορία μόνο αισιόδοξο δεν φαίνεται… «Η κατάσταση στη κατηγορία είναι τραγική και αντικατοπτρίζει τη γενικότερη κατάσταση του μπάσκετ στην Ελλάδα. Τα τελευταία 12 χρόνια που είμαι προπονητής, επικρατεί η ίδια κατάσταση με σήμερα, απλώς δεν φαινόταν τόσο χαώδης επειδή ήταν λυμένο το οικονομικό θέμα. Αν εμείς που αγαπάμε το μπάσκετθέλουμε να υπάρχει μπάσκετ και τα επόμενα χρόνια, θα πρέπει να αλλάξουμε σκεπτικό και τρόπο δουλειάς όλοι μας (παράγοντες, προπονητές, διαιτητές, παίκτες)».