«Να παραδώσουν τη σφυρίκτρα τους»

Με μία μακροσκελή ανακοίνωση ο Αχιλλέας Καϊμακλίου, καυτηριάζει τα όσα έγιναν στον ημιτελικό του Κυπέλλου με την ΕΘΑ, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι όσα διαδραματίστηκαν αποτελούν ντροπή για το κυπριακό μπάσκετ. Παράλληλα, καλεί τους δύο διαιτητές της αναμέτρησης να παραδώσουν τη σφυρίκτρα τους και τα μέλη του ΚΟΚ και της Επιτροπής διαιτησίας να παραιτηθούν.

Αναλυτικά:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αχιλλέα Καϊμακλίου καταγγέλλει και δημόσια το έγκλημα που διεπράχθη εις βάρος της καλαθοσφαιρικής μας ομάδας, στον αγώνα Κυπέλλου του Σαββάτου. Τα διαιτητικά σφυρίγματα επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες και ανησυχίες για σφαγιασμό της ομάδας μας. Κάποιοι αποφάσισαν προ ημερών την έκβαση του τελικού αποτελέσματος. Αναφέραμε τις πληροφορίες  και ανησυχίες μας, μέσο του προέδρου του Σωματείου μας Γιάννου Αθηαινίτη, στον πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γιώργο Χρυσοστόμου, την παραμονή του αγώνα. Ωστόσο, παρά την προειδοποίηση μας, άφησαν να συντελεστεί το έγκλημα εις βάρος της ομάδας μας.

Αυτά που διαδραματίστηκαν το Σάββατο το βράδυ, αποτελούν ντροπή για την Κυπριακή καλαθόσφαιρα. Όσοι παρευρέθηκαν στο γήπεδο δεν πίστευαν στα μάτια τους. Παράγοντες, αθλητές, προπονητές, από διαφορετικές ομάδες, έμειναν άφωνοι στο προαναγγελθέν έγκλημα. Στο πρώτο ημίχρονο όλες οι αμφισβητούμενες φάσεις ήταν εις βάρος του Αχιλλέα. Μόλις πήρε προβάδισμα η ομάδα μας (42-45) στο 27΄τα είδαμε όλα, με αποκορύφωμα την αψυχολόγητη τεχνική ποινή στον Σάβο Τσιγκάνοβιτς (πέμπτο φάουλ), από τον Ελισσαίο Χριστοδούλου. Μια τεχνική ποινή, η οποία θεωρείται εσκεμμένη από ειδικούς. Μια τεχνική ποινή, με την οποία ξεκίνησαν τα όσα διαδραματίστηκαν τα επόμενα δευτερόλεπτα, γεγονός που υπέστη ζημιά η ομάδα μας. Πάντως, εκείνη την ώρα, ο Ελισσαίος Χριστοδούλου οργίαζε έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον Χαράλαμπο Σάντο, ο οποίος όφειλε ως πρώτος διαιτητής να προστατέψει τον αγώνα. Οι εν λόγω διαιτητές έχουν ήδη καταγγελθεί για πλημελή διαιτησία, ενώ το βίντεο του αγώνα θα σταλεί σ’ όλα τα αρμόδια σώματα της FIBA. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αχιλλέα, μετά απ’ όλα αυτά, καλεί τον πρόεδρο και τα μέλη του συμβουλίου της Κ.Ο.Κ., καθώς τον πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Διαιτησίας να παραιτηθούν.

Παράλληλα, καλεί τους δυο διαιτητές (Σάντο και Χριστοδούλου) να παραδώσουν τη τη  σφυρίκτρα τους. Ο Αχιλλέας θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να προστατεύσει τα συμφέροντα του σωματείου και του αθλήματος. Τέλος, ο Αχιλλέας θα πρωτοστατήσει ώστε να αποκοπεί κάθε σάπιο από το χώρο της κυπριακής καλαθοσφαίρισης».