«Οικολογική συνείδηση και καθαριότητα» από τον Εργοτέλη

Την πρώτη του κοινωνική δράση με θέμα «Οικολογική συνείδηση και καθαριότητα» θα πραγματοποιήσει ο Εργοτέλης.

Αναλυτικά:

«Σας ενημερώνουμε ότι, στο πλαίσιο του προγράμματος των κοινωνικών δράσεων που φιλοδοξεί να εκπονήσει ο Σύλλογός μας για τη φετινή αγωνιστική σεζόν, τη Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011, θα πραγματοποιήσουμε τη πρώτη κοινωνική δράση με θέμα:

«Οικολογική συνείδηση και καθαριότητα»

Το πρόγραμμα της δράσης έχει ως εξής:

1.  Στις 10.00 ξεκινάμε από το γήπεδο μπάσκετ στο Μαρτινέγκο και προορισμό τη Καινούρια πόρτα.

2.  Στη Καινούρια πόρτα χωριζόμαστε σε δύο ομάδες.

Α) Η μία ομάδα θα κατηφορίσει την οδό Έβανς, και στρίβοντας στην οδό Αβέρωφ θα κατευθυνθεί προς τη πλατεία Ελευθερίας στα μηχανήματα ανακύκλωσης.

Β) Η άλλη ομάδα θα κατευθυνθεί στη Πλατεία Ελευθερίας μέσω των οδών Τρικούπη και δημοκρατίας, και θα συναντηθεί με τη πρώτη ομάδα στα μηχανήματα ανακύκλωσης.

3. Οι αθλητές-τριες θα κρατάνε από μια σακούλα super market ή σκουπιδιών, όπου θα μαζεύουν σκουπίδια από τα πεζοδρόμια από τα οποία θα περνούν,φορώντας φυσικά γάντια που θα τους μοιράσουμε.

4.  Οι αθλητές-τριες θα κρατάνε από το σπίτι μια σακούλα με άδεια κουτάκια αλουμινίου και πλαστικά μπουκάλια, τα οποία θα ρίξουμε στο μηχάνημα ανακύκλωσης.

5.  Η δράση θα τελειώσει πετώντας τα σκουπίδια σε κάδους ανακύκλωσης και βγάζοντας αναμνηστικές φωτογραφίες.

Στηριζόμαστε στη βοήθειά σας για να περάσουμε στα παιδιά μας το αίσθημα της καθαριότητας της πόλης μας και της οικολογικής συνείδησης που πρέπει να τα διακατέχει. Ελπίζουμε η συμμετοχή των παιδιών  να είναι μαζική, ώστε να δείξουμε στη κοινωνία του Ηρακλείου πως ο αθλητισμός συμβαδίζει με την κοινωνική ευαισθησία».