«Παίρνεις μαθήματα από τις ήττες»

Ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν στο Ρέθυμνο πώς χάθηκε το παιχνίδι απέναντι στην Ολυμπιάδα Πατρών. Αυτό που έχει σημασία για τους Κρητικούς είναι να εξετάσουν λεπτομερώς τα λάθη τα οποία έγιναν και να τα διορθώσουν, όσο είναι ακόμα καιρός. Προς το παρόν, οι παίκτες του Ρεθύμνου έχουν άδεια με την επιστροφή τους να έχει προσδιοριστεί τη Δευτέρα (8/11). Εν τω μεταξύ, οι άνθρωποι της ομάδας βρίσκονται σε επικοινωνία με τους τεχνικούς του ΟΦΗ και του Ηρακλείου για να προγραμματίσουν την ημερομηνία φιλικών παιχνιδιών.
Η ήττα, πάντως, έχει προκαλέσει προβληματισμό στον Στέργιο Κουφό, ο οποίος ευελπιστεί ότι η διακοπή του πρωταθλήματος θα ωφελήσει την ομάδα. Ο έμπειρος τεχνικός γνωρίζει αρκετά τι έφταιξε και την «πάτησε» ο ΑΓΟΡ, αφού παρόμοιες καταστάσεις είχε αντιμετωπίσει και στα δύο προηγούμενα επίσημα παιχνίδια της ομάδας. Με μόνη και πολύ σημαντική διαφορά, ότι στα προηγούμενα ματς ο Κουφός ήταν στην θέση του, ενώ προχθές στην Πάτρα είχε αποβληθεί. Ο 46χρονος είναι ανήσυχος, αλλά ελπίζει η μεγάλης διάρκειας διακοπή να βοηθήσει την ομάδα να επιστρέψει.

«Ότι ακριβώς συνέβη στο πρώτο δεκάλεπτο, συνέβη και στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού στο τέλος και χάσαμε τη νίκη. Δυστυχώς, δεν μπορούσαμε να παίξουμε προσωπική άμυνα. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι οι δύο ψηλοί του αντιπάλου μας, μας έβαλαν 40 πόντους μέσα από την ρακέτα, σουτάροντας με 80% (20/25 σουτ είχαν οι Κουτρούλιας, Τσότσος)», σχολίασε χαρακτηριστικά ο τεχνικός των Κρητικών , ενώ στη συνέχεια σχολίασε την αποβολή του: «Τις περισσότερες φορές όταν ένας προπονητής αποβάλλεται από τον πάγκο, οι παίκτες του πεισμώνουν και βγάζουν μεγάλη ψυχή. Σε εμάς δεν συνέβη αυτό. Έχοντας δει την ομάδα και στα τρία παιχνίδια, μπορώ να πω ότι έχω συμπεράνει πως δεν είμαστε τόσο μεγάλες προσωπικότητες, που μπορούμε να παίξουμε άμυνα 5 εναντίον 5. Βέβαια, ξέρουμε ότι η ομάδα δεν είναι ακόμη έτοιμη, όπως γνωρίζουμε ότι είμαστε πιο καλοί μπασκετικά. Όταν όμως, μια ομάδα παίζει κάτι που δεν είναι μπάσκετ, δεν μπορούμε να το διαχειριστούμε. Σίγουρα κάτι πρέπει να κάνουμε με αυτό το κομμάτι, αλλά δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Ή έχεις την προσωπικότητα ή δεν την έχεις, για να ανταπεξέλθεις στις κρίσιμες στιγμές, όπου η μπάλα «καίει». Θέλω να πιστεύω πάντως, ότι μέσα από ομαδική δουλειά να μπορέσουμε να βγάλουμε την εικόνα που θέλουμε και να διαχειριστούμε τέτοιες καταστάσεις».

Τέλος, ο Στέργιος Κουφός αναφέρθηκε και στο στόχο της ομάδας:  «Τη φετινή χρονιά, ο μεγάλος στόχος μας είναι να καταφέρουμε να βγάλουμε νεαρά παιδιά, δίνοντας τους χρόνο συμμετοχής, για να μπορεί η ομάδα να δημιουργήσει ένα κορμό στο άμεσο μέλλον. Φυσικά στόχος μας είναι να διατηρήσουμε την καλή εικόνα μπάσκετ που παίζουμε και στην έδρα μας. Σίγουρα αυτό το αποτέλεσμα και ειδικότερα, ο τρόπος που ήρθε θα μας πεισμώσει όλους και θα είμαστε πολύ προσεκτικοί στην συνέχεια. Πάντα παίρνεις πολλά μαθήματα από ήττες».

Πηγή: ret.gr