«Πλήρωσε» τον εκνευρισμό της

Οταν σε διακατέχει ο εκνευρισμός δεν μπορείς να έχεις καθαρό μυαλό… αυτή ήταν και η βασική αιτία που η εθνική ομάδα δεν τα κατάφερε να επικρατήσει της Ιαπωνίας, καθώς ηττήθηκε με 63-59 στο πλαίσιο των αγώνων κατάταξης για τις θέσεις 9-12.

Πλέον, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα λοιπόν θα αντιμετωπίσει το Σάββατο την χαμένη του αγώνα Καναδά – Βραζιλία για τις θέσεις 11-12 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Η εθνική δεν ξεκίνησε καλά καθώς σε πέντε λεπτά αγώνα είχε ευστοχήσει μόνο σε ένα καλάθι στη συνέχεια με μικρό σερί 5-0 κατάφερε να κάνει το 7-7. Η Εβίνα Μάλτση ήταν αυτή που σκόραρε για την ελληνική ομάδα αν και στο τέλος του δεκαλέπτου βρέθηκε να χάνει με 13-1.

Το πρόβλημα των ριμπάουντ για ακόμα μία φορά ήταν η «αχίλλειος» πτέρνα της ελληνικής ομάδας, ενώ οι γιαπωνέζες με πολύ καλή άμυνα φόρτωσαν τις παίκτριες του Κώστα Μίσσα με πολλά φάουλ. Με τις Καλτσίδου και Δημητράκου η εθνική κατάφερε να βρίσκεται κόντά στο σκορ, αλλά δεν τα κατάφερε να περάσει μπροστά.

Στην επανάληψη η ελληνική ομάδα μπήκε δυναμικά, παίρνοντας για πρώτη φορά το προβάδισμα (41-30 στο 26′). Ομως το μικρό ξέσπασμα της Ιαπωνίας τις έφερε και πάλι μπροστά (45-41).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η έλλειψη συγκέντρωσης τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση ήταν η αιτία που η εθνική ομάδα κυνηγούσε την Ιαπωνία στο σκορ. Για μία ακόμα φορά η Μάλτση ήταν αυτή που έκανε το 49-49(στο 33′), αλλά και πάλι οι γιαπωνέζες με σερί 7-0 ανέκτησαν το προβάδισμα. Η είσοδος της Ζωής Δημητράκου αφύπνισε την εθνική, παίζοντας καλή άμυνα ανάγκασε τις αντιπάλους να κάνουν λάθη. Το τρίποντο της Μάλτση έφερε ξανά το παιχνίδι στα ίσα 59-59, όμως στην συνέχεια με την Όγκα να είναι η μεγάλη πρωταγωνίστρια η Ιαπωνία έφτασε στην τελική επικράτηση με 63-59.