«Σιγή ιχθύος» από Ζούρο για Μπουρούση…

Η απάντηση που έδωσε ο Ηλίας Ζούρος για τη μη χρησιμοποίηση του Γιάννη Μπουρούση στο δεύτερο ημίχρονο του ματς με τη Ρωσία, έφερε περισσότερα… σύννεφα, παρά ξεκαθάρισε το τοπίο. «Είναι μία ερώτηση στην οποία δεν μπορώ να απαντήσω, είναι κάτι που αφορά μόνο εμάς», ήταν η απάντηση του ομοσπονδιακού στην ερώτηση ξένου δημοσιογράφου κι άφησε να αιωρούνται πολλά, τα οποία βέβαια αναμένεται να ξεκαθαρίσουν στις επόμενες ώρες.

Αναφορικά με το ματς ο Ηλίας Ζούρος επέρριψε κυρίως ευθύνη για την ήττα στην άμυνα της ελληνικής ομάδας κι όχι στα άσχημο ποσοστό από τα 6.75. «Θα πρέπει να δούμε ποια είναι η ταυτότητά μας. Είναι η άμυνα. Ήμασταν τραγικοί στο πικ εν ρολ, δίχως να θέλω να κατηγορήσω τους παίκτες διότι όλοι μαζί έχουμε φτάσει ως εδώ. Έχω όμως παράπονα από την εμφάνισή μας στην άμυνα. Η άμυνά μας ήταν ένα μεγάλο μηδέν. Αν συνεχίσουμε να παίζουμε αυτή την άμυνα δεν θα καταφέρουμε τίποτα. Φάνηκε σαν να μη θέλουμε να παίξουμε. Κάναμε μακράν το χειρότερο παιχνίδι μας. Δεν ήταν το χειρότερο απέναντι στην ΠΓΔΜ, ήταν το σημερινό. Δεν προτιμώ καμία ομάδα στα προημιτελικά. Προτιμώ να παίζει καλό μπάσκετ η ομάδα μου και να παίζει καλή άμυνα. Αν παίζουμε τέτοια άμυνα, δεν μπορούμε να πάμε πουθενά».
Ο Μάικ Μπράμος από την πλευρά του δήλωσε: «Η Ρωσία έκανε καλό παιχνίδι. Εμείς δεν παίξαμε τόσο καλή άμυνα, ενώ χάσαμε πολλά ριμπάουντ και οι αντίπαλοι είχαν πολύ υψηλά ποσοστά ευστοχίας στα τρίποντα».

Στον αντίποδα ο Ντέιβιντ Μπλατ τόνισε: «Πιστεύω πως κάναμε την καλύτερή μας εμφάνιση στο τουρνουά. Μετά το πρώτο μέρος παίξαμε πολύ καλή άμυνα, ενώ ήμασταν εξαιρετικοί στην επίθεση. Κάναμε πολύ λίγα λάθη, φροντίσαμε την μπάλα, τη μοιράσαμε καλά, βρήκαμε τις σωστές λύσεις στις κατάλληλες στιγμές και καταφέραμε να εξουδετερώσουμε το μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού της Ελλάδας. Είμαι πολύ ικανοποιημένος για την εικόνα που δείξαμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Ο Μοζγκόφ έχει κάνει πολλές καλές εμφανίσεις με τη Ρωσία. Όμως η απραξία στο ΝΒΑ είχε σαν συνέπεια να μην έρθει στην προετοιμασία σε καλή κατάσταση. Δουλέψαμε πολύ όμως και πιστεύω πως τώρα είναι σε καλό επίπεδο. Δεν μπορείς να γίνει καλύτερος παίκτης όταν κάθεσαι στον πάγκο και κουνάς την πετσέτα. Δεν ξέρουμε πού θα τερματίσουμε εμείς, πού θα τερματίσουν οι ομάδες στον άλλο όμιλο… δεν ξέρουμε πολλά σε αυτόν τον κόσμο. Εμάς μας ενδιαφέρει να παίζουμε καλά, όπως κάναμε σήμερα. Κοιτάμε μόνο το ματς με τα Σκόπια, που είναι μια πολύ καλή ομάδα. Είναι μια σκληρή ομάδα, που επίσης κέρδισε την Ελλάδα με διαφορά. Ανυπομονώ για το ματς».

Τέλος ο Τιμοφέι Μοζγκόφ πρόσθεσε: «Κάναμε καλό παιχνίδι σήμερα. Οι 83 πόντοι που πετύχαμε είναι πάνω από το μέσο όρο μας. Πλέον θέλουμε τη νίκη απέναντι στα Σκόπια για να πάρουμε την πρώτη θέση στον όμιλο»