«Στην Α1 με τη ριγέ φανέλα»

«Στην Α1 με τη ριγέ φανέλα» αυτό ήταν το μότο που επικρατούσε κατά την παρουσίαση της φανέλας του Απόλλωνα Πατρών.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Ανδρέας Μολφέτας, αφού καλωσόρισε άπαντες, έκανε μία σύντομη αναδρομή στο παρελθόν: «Αυτή η ριγέ φανέλα, ήταν η μοναδική εμφάνιση που είχαμε τότε (σ.σ. το 1968) και την φορούσαν όλα τα τμήματα, αφού δεν είχαμε άλλη! Το 1971, ο Απόλλωνας ανέβηκε στην Α1 και εδραιώθηκε στον χάρτη του μπάσκετ. Τον χαρακτηρισμό “οι Φρουροί της Αχαϊας”, μας τον απένειμε η Πάτρα. Ο Απόλλωνας δεν πρόκειται να πεθάνει. Οι διάδοχοι όλων αυτών που φόρεσαν και τίμησαν τη φανέλα του συλλόγου εκείνα τα χρόνια, πρέπει να είναι μασόνοι. Ο σύλλογος έχει βγάλει τεράστιους παίκτες και παράγοντες. Και αυτό, γιατί ο Απόλλωνας ήταν πάνω απ’ όλα και απ’ όλους.

Θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά (σ.σ. της ανδρικής ομάδας) που κάνουν πρώτα απ’ όλα τα κέφι τους, έχουν υπομονή, θέληση και φιλοδοξίες. Εύχομαι να οδηγήσουν τη ριγέ φανέλα εκεί που πρέπει. Τη δική μου φανέλα (από την ομάδα του 1968) θα τη χαρίσω στον εγγονό μου, να γνωρίσει ότι ο παππούς του ήταν στην ομάδα. Αλλωστε, είναι ήδη με συμβόλαιο στον Απόλλωνα από τώρα!».

Στη συνέχεια, οι παίκτες της ανδρικής ομάδας παρέλαβαν τις φανέλες τους, ενώ ακολούθησε η βράβευση των παλαιμάχων του 1968. Πρώτος κλήθηκε να παραλάβει τη φανέλα του (με το νούμερο 10) ο αρχηγός τότε του Απόλλωνα, Αντώνης Λαμπρόπουλος.

Το Νο4 πήρε ο Αλέκος Δημητριάδης, το Νο5 ο Νίκος Σερέτης (απών), το Νο7 ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος, το Νο8 ο Στάθης Βέργος («ευχαριστώ τη διοίκηση του Απόλλωνα για την εκδήλωση και την τιμή, εύχομαι του χρόνου να είμαστε πάλι εδώ και να γλεντάμε για την παρουσία μας στην Α1», τόνισε), το Νο9 ο Ανδρέας Κολλυρόπουλος, το Νο11 ο Βασίλης Γιαννόπουλος, το Νο12 ο Γιώργος Αντωνάκης (απών), το Νο13 ο Νίκος Κονιδάρης, υιός του Φίλιππα Κονιδάρη, το Νο14 ο Ανδρέας Μολφέτας, ο οποίος με τη σειρά του, την παρέδωσε στη νύφη του Ελίνα που κρατούσε στην αγκαλιά της τον εγγονό Ανδρέα, στην πιο συγκινητική στιγμή της βραδιάς, το Νο15 ο Νίκος Ρήγαλος, το Νο16 ο Δημήτρης Τζένος (απών) και το Νο17 ο Θέμης Κοντοθόδωρος (απών).

Πηγή: sportfmapatra.gr