«Το σερί θα συνεχιστεί»

Η… τρελή πορεία που διαγράφει ο ΟΦΗ δεν θα μπορούσε να αφήσει αδιάφορο κανέναν, καθώς επιβεβαιώνει ότι είναι το μεγάλο φαβορί για την άνοδο. Οι Κρητικοί έχουν τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες, ενώ με εξαίρεση του αγώνα… θρίλερ των τεσσάρων παρατάσεων στη Λευκάδα έχουν νικήσει τους υπόλοιπους αντιπάλους τους με διψήφιες διαφορές πόντων και το μέσο όρο να ξεπερνάει τους 17 πόντους.

Συγκεκριμένα, την πρώτη αγωνιστική ο ΟΦΗ επικράτησε εντός έδρας του Απόλλωνα Καλαμαριάς (103-80), τη δεύτερη αγωνιστική νίκησε τον Φίλιππο (78-67), την τρίτη αγωνιστική στη Λευκάδα επιβλήθηκε της Δόξας (119-113) και τέλος, την τέταρτη αγωνιστική… θύμα του έπεσε το Αιγάλεω (102-84).

Για εκείνον είναι η δεύτερη συνεχή χρονιά στον ΟΦΗ, ενώ κατά το παρελθόν είχε φορέσει ξανά τη φανέλα του συλλόγου.  Ο Αλέξης Μπάρδας μίλησε για τη τελευταία νίκη της ομάδας του απέναντι στο Αιγάλεω αναφέροντας: «Μπήκαμε δυνατά στο παιχνίδι, δεν υποτιμούμε καμία ομάδα, τις αντιμετωπίζουμε όλες πολύ σοβαρά. Δείξαμε διάθεση να τρέξουμε και να βάλουμε εύκολα καλάθια και στη συνέχεια μας βγήκε εύκολα».

Πέρα από την ευκολία με την οποία επιβάλλεται των αντιπάλων του, ο ΟΦΗ προσφέρει και θεαματικό μπάσκετ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές μετράει ήδη τρεις κατοστάρες, ενώ στο περσινό πρωτάθλημα, είχαν σημειωθεί όλες και όλες δύο από όλες τις ομάδες. Βέβαια, ο Αλέξης Μπάρδας έσπευσε να μας… διορθώσει. «Δεν είναι ακριβώς τρεις κατοστάρες αφού το ένα παιχνίδι πήγε στην τέταρτη παράταση.  Παίξαμε 60 λεπτά!»

Την καλύτερη του εμφάνιση μέχρι σήμερα πραγματοποίησε ο 30χρονος γκαρντ, ο οποίος… φόρτωσε το καλάθι του αντιπάλου με 24 πόντους. «Ενιωθα καλά από την αρχή του αγώνα, έβαλα τα δύο πρώτα σουτ και τα υπόλοιπα μου βγήκανε.

Η πορεία των «μελανόλευκων» είναι πραγματικά εντυπωσιακή: «Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε να παίξουμε καλά, αλλά όχι σε αυτό το βαθμό. Υπάρχει χημεία στην ομάδα και το πολύ καλό κλίμα και όλο αυτό βγαίνει μέσα στο γήπεδο», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Φυσικά υπάρχει και πληρότητα στο ρόστερ, αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Σίγουρα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και μέσα από την προπόνηση θα βγει».

Eνας ισχυρός σύμμαχος στην προσπάθεια του ΟΦΗ να επιστρέψει στην Α2 είναι  ο κόσμος του: «Η έδρα μας είναι σημαντικός παράγοντας και πιστεύω ότι σιγά σιγά θα έρθει περισσότερος κόσμος στο γήπεδο και έτσι θα έχουμε περισσότερη βοήθεια. Δημιουργούν όμορφη ατμόσφαιρα».

Μπορεί οι Κρητικοί να έπεσαν κατηγορία, αλλά ο έμπειρος γκαρντ επέλεξε να συνεχίσει στον σύλλογο: «Παρέμεινα στην ομάδα γιατί πιστεύω σε αυτή. Πιστεύω ότι ένας λόγος που υποβιβαστήκαμε είναι ότι πέρυσι άργησε να δημιουργηθεί το ρόστερ. Είχαμε χάσει πολλά παιχνίδια στον πόντο. Θέλω πολύ να βοηθήσω τον ΟΦΗ να επιστρέψει στην Α2«.

Οσον αφορά το επόμενο παιχνίδι με την Αναγέννηση Φλόγα: «Πρόκειται για ένα  δύσκολο ματς. Θα δουλέψουμε πολύ για να πάρουμε τη νίκη. Υπολογίζουμε πολύ πάνω σε αυτό το παιχνίδι».

Το ερώτημα λοιπόν είναι μέχρι που μπορεί να φτάσει ο ΟΦΗ;  «Αν πάρουμε το ερχόμενο παιχνίδι, πιστεύω ότι το σερί θα συνεχιστεί!».