«Φιλοσοφία μας η παραγωγή παικτών»

Βασικό μέλημα για τον Έσπερο είναι να πορεύεται με δικά του παιδιά. Αυτή είναι η φιλοσοφία που ταιριάζει στον πατρινό σύλλογο και ο Θανάσης Λιόνας συμμετέχει σε αυτήν προσπάθεια, κάνοντας εξαιρετική δουλειά.

Ο Ελληνας τεχνικός μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τη σημασία που δίνει ο σύλλογος στην ανάδειξη των νέων παιδιών, ενώ σχολίασε και την κατάσταση που επικρατεί στο πατρινό μπάσκετ.

Για τις συνθήκες δουλειάς που επικρατούν στην ομάδα: «Ο Έσπερος μία από τις πιο οργανωμένες ομάδες στην Ελλάδα. Έχει τη φιλοσοφία του, η οποία βασίζεται στην παραγωγή παικτών. Θέλει να βασίζεται σε δικά του παιδιά, σε αθλητές που βγαίνουν από την ομάδα και δεν έχει το άγχος να κάνει κάτι με μεγάλη πίεση. Αυτή η φιλοσοφία μου ταιριάζει απόλυτα και πιστεύω επί της ουσίας πως είναι ό,τι καλύτερο για έναν προπονητή ώστε να φανεί η δουλειά του. Με τις προσπάθειες της διοίκησης και του προέδρου του Κώστα Μαρλαφέκα, δουλεύουμε χωρίς προβλήματα και γι’ αυτό αυτή τη στιγμή είμαστε σ’ έναν πολύ καλό δρόμο. Σημειωτέον, ο Έσπερος διαθέτει τη μεγαλύτερη ακαδημία παικτών στην Πάτρα, όπου δεσπόζει η παρουσία του Κώστα Πετρόπουλου, αποτελώντας εχέγγυο για την καλή δουλειά της. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου Σπύρο Γκοργκόλη ,Αλέξη Γκότση, με τους οποίους έχουμε αποτελέσει ένα ισχυρό τιμ».

Συγκεκριμένος στόχος δεν υπάρχει, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα διεκδικήσουν ότι τους αξίζει: «Ξεκινήσαμε χωρίς άγχος τη φετινή χρονιά. Έχουμε μέχρι στιγμής μια πολύ καλή πορεία. Παρουσιαζόμαστε δυνατοί και ό,τι δικαιούμαστε, θα το διεκδικήσουμε μέχρι το τέλος».

Τέλος, δεν παρέλειψε να σχολιάσει την κατάσταση που επικρατεί στο αχαϊκό μπάσκετ : «Μέσα στην ευρύτερη κρίση που διέπει τη χώρα, το πατρινό μπάσκετ κάνει τις προσπάθειες να περάσει στην πρώτη γραμμή, όπως και παλιότερα, όταν ήταν η πρώτη επαρχιακή δύναμη. Παρότι οι καιροί είναι δύσκολοι, δείχνει ότι η απόφαση των παραγόντων να βασιστούν και πάλι σε δυνάμεις της Πάτρας (παίκτες, προπονητές) με λίγη υπομονή θα φέρει τα αποτελέσματα που θέλει. Άλλωστε οι δυσκολίες των καιρών επιτάσσουν συστράτευση των τοπικών δυνάμεων, οι οποίες στην περιοχή μας είναι αρκετά σημαντικές και αξιόλογες (παίκτες, προπονητές)».