Έβαλε “μπροστά” τη μουσουλμανική μειονότητα και απέρριψε την Ξάνθη για τον τελικό του κυπέλλου η ΕΟΚ!

Ο φόβος της… μουσουλμανικής μειονότητας είναι η αιτία που η ΕΟΚ απέρριψε την Ξάνθη ως έδρα του τελικού του κυπέλλου Ελλάδας!!! Δεν είναι αστείο, δεν είναι αποκύημα επιστημονικής φαντασίας, αλλά η πραγματικότητα, όπως την παρουσίασε ο ίδιος ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Γιώργος Βασιλακόπουλος μιλώντας στον Arena FM. «Η Ξάνθη είναι σε ένα ευαίσθητο σημείο. Φοβηθήκαμε μήπως είχαμε με τους στρατούς των δυο ομάδων και εμπλοκή της μουσουλμανικής μειονότητας. Το πρόβλημα έχει δημιουργήσει η ίδια η κοινωνία. Εδώ δεν μπορεί να κάνει συναυλία ο Νταλάρας», δήλωσε για τον αγώνα ανάμεσα σε Άρη και Παναθηναϊκό, επιβεβαιώνοντας ότι ζήτησε να γίνει το ματς στο… ΣΕΦ!

Στη φυσική έδρα του Ολυμπιακού δεν υπάρχει πρόβλημα σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, όπως ανέφερε, αλλά ευτυχώς (ίσως για εκείνον, ίσως για το μπάσκετ, ίσως για όλους μας…) δεν παραχωρείται το συγκεκριμένο γήπεδο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος στον Arena fm.

“Έχουμε κάνει εθνικό θέμα τον τελικό μπάσκετ. Πρέπει να είναι μια γιορτή αλλά η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική κοινωνία δεν το επιτρέπει αυτό.Δείτε τι συνέβη με το φάιναλ φορ του Λιγκ καπ του βόλεϊ που ήταν να γίνει στην Κύπρο, επειδή παρενέβη το υπουργείο δημόσιας τάξης, γιατί είχαν από τις μυστικές υπηρεσίες πληροφορίες ότι θα γίνουν έκτροπα.

Πρέπει να βρίσκουμε τον χώρο που πληροί όλους τους όρους ασφαλείας. Έχουμε ζήσει εμπειρίες γι’ αυτό το ψάχνουμε την καλύτερη λύση στην σημερινή πραγματικότητα.

Συνήλθε η επιτροπή της ΕΟΚ και της αστυνομίας και αν δεν είναι η Λάρισα θα είναι η Αθήνα. Την αποδέχθηκαν όλοι αυτήν την εισήγηση.

Μπορεί και εντός της ημέρας να ανακοινωθεί το που θα γίνει ο τελικός. Θέμα ασφαλείας είναι που μόνο η αστυνομία μπορεί να μας βεβαιώσει. Στη Λάρισα προέκυψε και ένα άλλο ντεζαβαντάζ, που είναι οι αγροτικές κινητοποιήσεις.

Δεν διαφωνώ ότι δεν είναι φερ πλέι να γίνει ο αγώνας στην έδρα ενός φιναλίστ. Ζητήσαμε το ΣΕΦ αλλά δε μας το δίνουν.

Η Ξάνθη είναι σε ένα ευαίσθητο σημείο. Φοβηθήκαμε μήπως είχαμε με τους στρατούς των δυο ομάδων και εμπλοκή της μουσουλμανικής μειονότητας.

Το πρόβλημα έχει δημιουργήσει η ίδια η κοινωνία. Εδώ δεν μπορεί να κάνει συναυλία ο Νταλάρας.

Θα δοθούν ίδια εισιτήρια στις δυο ομάδες. Αν προκριθεί το ΟΑΚΑ δε θα γίνει ίδια μέρα ο τελικός με το ΑΕΚ-Ολυμπιακός.

Χρειάζεται επίδειξη ευθύνης και αγάπης στο άθλημα.”