Οι δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που μαστίζουν το τελευταίο διάστημα την ΕΑΠ είναι ήδη γνωστές. Ο Κώστας Κεφαλάς ως μαχητής προσπάθησε με τον δικό του τρόπο να στηρίξει τη μέχρι πρότινος ομάδα του, οι συνθήκες όμως ολοένα και δυσκόλευαν, οδηγώντας τον 29 χρόνο γκαρντ στη  σκληρή απόφαση της αποχώρησής.

Χωρίς περεταίρω δικαιολογίες, αλλά παρουσιάζοντας μόνο τη δύσκολη πραγματικότητα , που βίωνε  το διάστημα που φορούσε τα “μελανόλευκα”, ο αθλητής από την Κοζάνη, ανέφερε τους λόγους που τον οδήγησαν εκτός του  πατρινού συλλόγου. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους πραγματικά τον βοήθησαν σε αυτό το δύσκολο διάστημα, καθώς και να απευθύνει μια μεγάλη συγγνώμη στους φίλους του αχαϊκού συλλόγου.

«Πήρα την απόφαση αυτή γιατί δεν πάει άλλο. Υπήρχαν προβλήματα από την αρχή της χρονιάς και όσο πέρναγε ο καιρός πολλαπλασιάζονταν.

Έκανα πολύ υπομονή και έδωσα τα πάντα για την ΕΑΠ. Κάθε Κυριακή έκανα κατάθεση ψυχής και αυτοί δεν έκαναν τίποτα. Και όταν λέω αυτοί δεν εννοώ τον κ.Ρογδάκη, γιατί είναι ο μόνος που δεν φταίει για εμένα. Από την αρχή με βοήθησε με την προκαταβολή που μου έδωσε και γύρω στις 15 Δεκεμβρίου ήταν ο μόνος που έβαλε το χέρι στην τσέπη και μου έδωσε 1000 ευρώ για ένα προσωπικό πρόβλημα που είχα και επίσης στη συνέχεια μου έδωσε άλλα 500, τα οποία τα είδα σήμερα στο λογαριασμό μου. Επομένως, αυτοί που φταίνε είναι άλλοι , οι οποίοι μας άφησαν στο έλεος του Θεού, χωρίς σπίτια, χωρίς λεφτά, χωρίς φαγητό, χωρίς τίποτα.

Πιστεύω πως έκανα το καθήκον μου με το παραπάνω, αφήνω την ομάδα δεύτερη και φεύγω με ψηλά το κεφάλι, γιατί και εγώ πρέπει να κάνω κάτι, δηλαδή να δουλέψω κάπου, προκειμένου να ζήσω και να βοηθήσω την οικογένειά μου. Μακάρι να είχα την οικονομική άνεση, ώστε να παραμείνω μέχρι τέλους και να βοηθήσω, αν και κάποιοι δεν αξίζουν αυτήν την βοήθεια.

Οικονομικά και σωματικά έχω ξεπεράσει τα όρια μου και επιπλέον είμαι απροπόνητος. Πρέπει να προστατέψω τον εαυτό μου, γιατί λόγω της έλλειψης προπονήσεων, φοβάμαι μην χτυπήσω και δεν θέλω να τραυματιστώ. Ζητάω συγγνώμη από αυτούς που ερχόντουσαν στο γήπεδο κάθε Κυριακή και ελπίζω να με καταλάβουν.»

πηγή: mats.gr