«Έκοψε» Ερτσεγκ και Βελίτσκοβιτς ο Ντούντα

Την απόφασή του να «κόψει» τους Ζόραν Ερτσεγκ και Νόβισα Βελίτσκοβιτς απ’ την εθνική Σερβίας ενόψει του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, γνωστοποίησε ο Ντούσαν Ιβκοβιτς, που παράλληλα δεν θα έχει στη διάθεσή του ούτε και τον Ντούσκο Σαβάνοβιτς. Ο τελευταίος είχε δηλώσει απ’ τα μέσα του Ιούνη ότι δεν ήταν σε θέση ν’ αγωνιστεί και μαζί με τους άλλους δύο υπεβλήθησαν την Πέμπτη 4/7 σε εξετάσεις απ’ το ιατρικό επιτελείο των «πλάβι», που άναψε το «πράσινο φως» στον Ντούντα για να τους «κόψει».

Μία απόφαση που δημιουργεί… ισχυρό «πονοκέφαλο» στον ομοσπονδιακό προπονητή της Σερβίας, ο οποίος αποφάσισε άμεσα να δώσει χρόνο σε δύο ανερχόμενους παίκτες, προκειμένου να βρει λύσεις. Έτσι κάλεσε τους Νεμάνια Κρστιτς και Νίκολα Κάλινιτς στις προπονήσεις της αντρικής ομάδας, επισημαίνοντας ότι «… θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις επιδόσεις των μελών της εθνικής νέων και να συζητάμε με τους προπονητές τους», δείχνοντας την πρόθεσή του για σταδιακή ανανέωση της ανδρικής ομάδας των «πλάβι», που ξεκινά στις 8 του Ιούλη την προετοιμασία της στο Βελιγράδι.

Οι 19 παίκτες που θα έχει στην διάθεσή του ο Ντούντα είναι οι Μίλος Τεόντοσιτς, Στέφαν Μάρκοβιτς, Βασίλι Μίτσιτς, Νεμάνια Νέντοβιτς, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Ντανίλο Αντζουσιτς, Νεμάνια Μπιέλιτσα, Νεμάνια Ντάνγκουμπιτς, Βλαντιμίρ Λούτσιτς, Βλαντιμίρ Μίτσοβ, Μίλαν Μάτσβαν, Στέφαν Μπίρτσεβιτς, Νέναντ Κρστιτς, Ράσκο Κάτιτς, Βλάντιμιρ Στίματς, Τζόρτζι Γκάγκιτς, Ντέγιαν Μούσλι, Νεμάνια Κρστιτς και Νίκολα Κάλινιτς.