Έκοψε την πίτα του ο ΣΕΠΚ στη Θεσσαλονίκη

Περισσότεροι από 200 προπονητές συγκεντρώθηκαν στο “Μακεδονία Παλάς” για να κόψουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα του ΣΕΠΚ στη Θεσσαλονίκη, ν’ ανταλλάξουν ευχές και ν’ “αποχαιρετήσουν” τον Πατριάρχη του ελληνικού μπάσκετ Φαίδωνα Ματθαίου.
Στο πάνελ της εκδήλωσης βρέθηκαν ο πρώτος αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Θόδωρος Ροδόπουλος, ο ταμίας Σωκράτης Ηλιάδης και τα μέλη του ΔΣ Σούλης Μαρκόπουλος, Παναγιώτης Αθανασιάδης και Κώστας Κουρκούμπας.

Τον λόγο έλαβε πρώτος ο Θόδωρος Ροδόπουλος που αναφέρθηκε στους αποθανόντες του 2011 και στάθηκε ιδιαίτερα στον «πατριάρχη» Φαίδωνα Ματθαίου, χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί στους Απόστολο Ταλιαδώρο και Αντώνη Χρηστέα. Ακόμη μίλησε για την αναγκαιότητα της σχολής προπονητών και τόνισε τις δραστηριότητες του γραφείου Βόρειας Ελλάδας του ΣΕΠΚ.

Πρώτη βράβευση ήταν αυτή του Γιώργου Τσίτσκαρη που πήρε το έπαθλο από τον βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης, πρώην υπουργό Γιάννη Ιωαννίδη. Ακόμη βραβεύτηκαν ο Νίκος Σταυρόπουλος από τον Σπύρο Κέλλη, ο Σερραίος Νίκος Τατιτζικίδης από τον τελούντα εν αργία περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη και ο Καβαλιώτης Δημήτρης Παπαδόπουλος από τον μάνατζερ του ΠΑΟΚ Τέλη Ζουρνατζίδη.

Στην συνέχεια τιμήθηκαν όλοι οι προπονητές που ανέβηκαν κατηγορία. Στον Φώτη Τακιανό (για την άνοδο του ΚΑΟΔ στην Α1 ανδρών) το έπαθλο παρέδωσε ο Γιώργος Ορφανός, στον Ανδρέα Γαρέφη (για την άνοδο του Απόλλωνα Καλαμαριάς στην Α1 γυναικών) ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης, στους Λευτέρη Κουργιαννίδη, Γιώργο Καννά, Θέμη Κουκοβίνο και Αθηνά Τσακνή (για την άνοδο των Μέγα Αλέξανδρου Εχεδώρου, ΠΑΟΚ Δυτικής Μακεδονίας, ΓΑΣ Κομοτηνή και Πράσινη Γωνιά Τρικάλων στην Α2 γυναικών), ο Αντιπεριφερειάρχης της Εμπορικής Τράπεζας Παντελής Μπασιούρης.

Ακόμη βραβεύτηκαν οι Γιώργος Ζαφειρούδης και Δημήτρης Γεροφώτης (για την άνοδο της Νίκης Βόλου και της Χαλκηδόνας στην Β΄ Εθνική) από τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ Βασίλη Οικονομίδη, οι Ζήσης Μπαρτζώκας, Παναγιώτης Σπανός, Βασίλης Πλατής, Αντώνης Κυριατζής, Γιώργος Κοσμάτος, Βασίλης Τσάρτας, Χρήστος Δικταπανίδης και Δημήτρης Τσούρμας (για την άνοδο των Διόσκουρων Κοζάνης, Ορφέα Νέου Σκοπού Σερρών, Ευρώπης 87 Πευκοχωρίου, Αστέρα Λάρισας, ΓΣ Βόλου, ΓΑΣ Αλεξάνδρεια, Δόξας Πεύκων και Αργοναύτη Καλαμαριάς αντίστοιχα στην Γ΄ Εθνική), από τον πρόεδρο της ΕΚΑΣΘ και μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ Σάββα Λόρτος, οι Ιωσήφ Νικολαϊδης, Μανώλης Σουανίδης, Λάζαρος Κοτανίδης και Γιώργος Αποστόλου (για την άνοδο των ΑΚ Αστέρια, Κεραυνού Αγίου Παύλου, Μαχητών Πεύκων και ΕΟ Σταυρούπολης αντίστοιχα στην Α΄ ΕΚΑΣΘ ανδρών) από τον πρώην γ.γ. του ΥΜΑΘ Γιώργο Λυσσαρίδη, οι Γιάννης Ντάγιος, Χριστόδουλος Μαλτέζος και Θόδωρος Στρατής (για την άνοδο των Αχιλλέα Θερμαϊκού, ΑΟ Αμπελοκήπων και Πυρσού Αγίας Τριάδας στην Β΄ ΕΚΑΣΘ) από τον αντιπρόεδρο της ΕΚΑΣΘ και γ.γ. του ΕΣΑΚΕ Γιώργο Χαλβατζάκη και οι Βασίλης Πρασσάς, Χρήστος Κατσής, Σάκης Μπάλτου, Διαμαντής Κανέλλης, Ανδρέας Οκλαλιώτης και Χρήστος Σάββας (για την άνοδο από την Γ1 ΕΚΑΣΘ των Αγίου Νικολάου Καλαμαριάς, Θριάμβου Ταγαράδων, Αστέρα Ιπποδρομίου, Δόξας Πενταλόφου, Μακεδονικού Γέφυρας και ΓΣ Μενεμένης αντίστοιχα) από την αντιδήμαρχο Θεσσαλονίκης Μαρία Πασχαλίδου.
Τέλος τιμήθηκαν οι προπονητές των εφήβων και των παίδων του Αρη κ.κ. Δημητρίου και Κυριαζής για την κατάκτηση των Πανελληνίων πρωταθλημάτων από τον εκπρόσωπο του ΛΑΟΣ κ. Μπαλογιάννη και τον Δημήτρη Κώστα και αυτός των κορασίδων του ΠΑΟΚ Ευριπίδης Μελετιάδης για τον ίδιο τίτλο από τον Νίκο Μεντηλίδη.

Την εκδήλωση τίμησαν ακόμη με την παρουσία τους ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΧ Θανάσης Μάντσιος, ο πρόεδρος του ΣΚΚΘ Γιώργος Γκιουζέλης, ο επίτιμος πρόεδρος Γιώργος Μελετιάδης, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του ΣΔΚΘ Χρήστος Πολυχρονιάδης, ο πρόεδρος των γυμναστηρίων της Θεσσαλονίκης Κώστας Χαριτωνίδης, ο πρόεδρος του ΣΒΚΘ Πάρις Πετράς, ο γ.γ. της ΕΚΑΣΘ και ο αντιπρόεδρός της Αντώνης Μαυρογένης και Γιάννης Τσουμής, ο πρόεδρος της επιτροπής ανάπτυξης της Ενωσης Αρης Γραμμενίδης, οι παλιοί προπονητές Λάκης Τσάβας και Γιωργής Μπουσβάρος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων του Αρη Στέργιος Γούσιος και ο διευθυντής των γραφείων Βόρειας Ελλάδας του ΕΣΑΚΕ Νίκος Νικολακόπουλος.

Πληροφορίες και φωτογραφίες από το tsiotras.blogspot.com