lianos - kokkalis - vlahosΜπροστά σε άδεια καθίσματα θα διεξαχθεί σήμερα στο κλειστό της Νέας Σμύρνης ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια του νότιου ομίλου της Β΄ Εθνικής. Εκεί ο τιμωρημένος Πανιώνιος θα υποδεχτεί το Ηράκλειο σε ένα ματς που έχει χαρακτήρα τελικού για τους “κυανέρυθρους”. Η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου προέρχεται από πέντε σερί νίκες, εντούτοις για να ελπίζει σε απευθείας άνοδο θα πρέπει να κάνει το τέσσερα στα τέσσερα μέχρι τέλους και προ πάντων να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα απέναντι στο Ηράκλειο, καλύπτοντας ει δυνατόν και τη διαφορά με την οποία είχε ηττηθεί στην Κρήτη (81-85).

Το Ηράκλειο, από τη μεριά του, έχει τοποθετήσει τον εαυτό του σε δύσκολη θέση μετά την απρόσμενη εντός έδρας ήττα (την πρώτη της χρονιάς) στο κρητικό ντέρμπι με τον Εργοτέλη. Η ομάδα του Βασίλη Ράλλη κινδυνεύει μέσα σε δύο εβδομάδες να βρεθεί από την πρώτη στην τρίτη θέση σε περίπτωση ήττας στη Νέα Σμύρνη, όπου θα πάει μάλιστα κουβαλώντας και το πρόβλημα τραυματισμού του Θέμη Κουπίδη, ο οποίος υπέστη διάστρεμμα την προηγούμενη Κυριακή.

Για το 10/10 ο Αμύντας, κρίσιμα ματς για Εργοτέλη, Ιλιον

Την ίδια ώρα ο Αμύντας θα φιλοξενεί τη Νίκη Αμαρουσίου με στόχο να σημειώσει τη 10η συνεχόμενη νίκη του, η οποία αφενός θα τον διατηρήσει στην κορυφή της βαθμολογίας, αφετέρου θα τον φέρει ακόμα πιο κοντά στην εξασφάλιση (τουλάχιστον) της δεύτερης θέσης. Ενδεχόμενη ήττα στο συγκεκριμένο παιχνίδι για τη Νίκη Αμαρουσίου, θα σηματοδοτήσει και τον μαθηματικό υποβιβασμό της στη Γ΄ Εθνική…

Στον αντίποδα, τη μάχη του εξακολουθεί να δίνει ο Εργοτέλης, ο οποίος μία εβδομάδα μετά τον θρίαμβο στο κρητικό ντέρμπι υποδέχεται (στις 18:00 και όχι στις 17:00) τον ήδη υποβιβασμένο Ικαρο Νέας Σμύρνης. Η τρίτη συνεχόμενη νίκη αποτελεί μονόδρομο για την ομάδα του Γιώργου Μακράκη, η οποία βρίσκεται στην… ουρά της Ενωσης Ιλίου, που υποδέχεται με τη σειρά της τον Χολαργό σε ένα ματς κομβικής σημασίας για τους γηπεδούχους.

“Καίγεται” ο Εσπερος στην Ελευσίνα

Στο μεταξύ, ο Εσπερος ΑΟΠΑ είναι η ομάδα που “καίγεται” για το ροζ φύλλο αγώνα στην Ελευσίνα, γνωρίζοντας ότι εφόσον ηττηθεί (και νικήσουν Ιλιον, Εργοτέλης) θα μείνει δύο βαθμούς κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού με τρεις αγώνες να απομένουν. Τη νίκη που ουσιαστικά θα του εξασφαλίσει (αν και όχι μαθηματικά) την παραμονή στη Β΄ Εθνική θα ψάξει ο Κρόνος στο κλειστό του Ζωγράφου απέναντι στον Φιλαθλητικό, ενώ στο ιστορικό ντέρμπι του “Σαλούν”, ο Παπάγος θα υποδεχτεί τον Ιωνικό Νίκαιας, που ακόμα έχει βάσιμες ελπίδες για την κατάκτηση της τρίτης θέσης. Τέλος, μικρό είναι το βαθμολογικό ενδιαφέρον στο Χαλάνδρι, όπου ο Προμηθέας αντιμετωπίζει το Κορωπί.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής:

Ζωγράφου 17.00 Φιλαθλητικός-Κρόνος Μπούκας-Γρίβα
Παπάγου 17.00 Παπάγος-Ιωνικός Νίκαιας Μαγκλογιάννης-Ζακεστίδης
Ν. Περκίζας 17.00 Προμηθέας Χαλ.-Κορωπί Ραχιώτης-Γιακείμη
Λίντο 18.00 Εργοτέλης-Ίκαρος Ν. Σμ. Καρακάσης-Σοφιανόπουλος
Ν. Σμύρνης (κθ) 17.00 Πανιώνιος-Ηράκλειο Παντελίδης-Αναστόπουλος Α.
Υμηττού 17.00 Αμύντας-Νίκη Αμ. Μηλαπίδης-Τσολάκος
Β’ Ελευσίνας 17.00 Πανελ/κός-Έσπερος Μακρής-Βαλούρδος
Β’ Κλ. Ιλίου 17.00 Ένωση Ιλίου-Χολαργός Παπαφωτίου-Μαγκουνής