Οι δυσκολίες δεν έλειψαν και αυτή την εβδομάδα για τον Ηρακλή Κοζάνης αλλά κατάφερε να τις ξεπεράσει αλώβητος προκειμένου οι παίκτες να προπονηθούν κανονικά. Με… εκχιονιστικά μηχανήματα βέβαια να είναι απαραίτητα σε κάποιες μετακινήσεις τους, ενώ και ένα καλοριφέρ στο γήπεδο όταν πάγωσαν οι σωλήνες του νερού λόγω της παγωνιάς θα τους ήταν πολύ χρήσιμο αν… μπορούσαν να το είχαν.

Η ομάδα της Σιάτιστας θέλει πάρα πολύ να κερδίσει τον εντός έδρας αγώνα της Κυριακής με τον Φοίνικα και ο προπονητής της προσπάθησε να τη προετοιμάσει όσο γίνεται καλύτερα για το δύσκολο αυτό έργο παίζοντας και ένα αρκετά καλό φιλικό παιχνίδι με τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη τη Τετάρτη.

Απουσίες δεν υπάρχουν και το Σάββατο θα γίνει η τελευταία προπόνηση πριν τον μεγάλο αγώνα. Στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου είχε κερδίσει ο Φοίνικας Λάρισας με οχτώ πόντους.

Ο τεχνικός Ζήσης Τζιλίνης μίλησε για την αγωνιστική των ντέρμπι και το πόσο πολύ θα παλέψουν για τη νίκη της Κυριακής «Κερδίσαμε έναν σημαντικό αντίπαλο τη προηγούμενη εβδομάδα και ελπίζουμε να κάνουμε το ίδιο απέναντι σε έναν επίσης πολύ καλό Φοίνικα. Έχει έμπειρους και πολύ καλούς παίκτες όπως τον Λιάκο, τον Δεληχρήστο, τον Σπανούλη και ξέρουμε ότι θα παλέψουν σκληρά για τη νίκη.

Σεβόμαστε τον αντίπαλο, προετοιμαστήκαμε πολύ καλά γι’ αυτόν όλη την εβδομάδα κάτω από δύσκολες συνθήκες και πιστεύω πως είμαστε έτοιμοι. Στο τελευταίο παιχνίδι εκτός από τους βαθμούς κερδίσαμε και κάτι ακόμη. Δείξαμε ότι αν είμαστε πραγματικά αποφασισμένοι και συγκεντρωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε όσα θελήσαμε και αναφέρομαι στην άμυνα.

Το ευχάριστο είναι ότι κάθε παίκτης προσαρμόζεται σ’ αυτά που ζητάμε κάθε φορά και σ’ αυτά που πρέπει να κάνει, είναι πάντα σε επαγρύπνηση. Δεν είναι αυτοσκοπός μας η άνοδος ή οι πρώτες θέσεις. Απλώς εφόσον έχουμε φτάσει εδώ είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε μέχρι το τέλος. Κάθε αγώνα είναι μια ξεχωριστή πρόκληση.

Υπάρχει ακόμη πολύ δρόμος στο πρωτάθλημα και κερδίσαμε απλώς ένα από τα πέντε ντέρμπι που έχουμε μέσα στην έδρα μας. Χρειάζεται όμως να κάνουμε το ίδιο και στα επόμενα. Η αγωνιστική αυτή, οχτώ βήματα πριν το τέλος θα κρίνει πολλά πιστεύω για όλους μας σχετικά με το που μπορούμε να φτάσουμε…».