Αυτό σημαίνει για το Ανατόλια το ντέρμπι με τη Μεταμόρφωση Βόλου στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει για την άνοδο.

Μπορεί η διαφορά να είναι τρείς βαθμούς ανάμεσα στους δύο «μονομάχους» της Κυριακής (11/3) αλλά η Μεταμόρφωση δεν έχει κάνει ακόμα το ρεπό της ενώ το Ανατόλια το έκανε και… ξεμπέρδεψε μόλις τη δεύτερη αγωνιστική του δεύτερου γύρου.

Μια ενδεχόμενη νίκη έστω και μ’ έναν πόντο θα φέρει πολλά χαμόγελα στους  Θεσσαλονικείς αφού είχαν κερδίσει και στο πρώτο παιχνίδι με τοσωματείο του Βόλου με έξι πόντους διαφορά.

Το Ανατόλια έχει μια από τη καλύτερες άμυνες (τη καλύτερη μαζί με τον Φίλιππο) ενώ η Μεταμόρφωση έχει από τις καλύτερες επιθέσεις (τη καλύτερη μαζί με τον Ηρακλή Κοζάνης). Οπότε αν οι Θεσσαλονικείς μπορέσουνε να εφαρμόσουν αποτελεσματικά το μεγάλο τους όπλο και να… απενεργοποιήσουν το ατού του αντιπάλου, βελτιώνοντας ταυτόχρονα κάπως τα ποσοστά τους, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για τη μεγάλη νίκη.

Φυσικά σε ένα τέτοιο ντέρμπι σημαντικό ρόλο παίζει και η δύναμη όπως τονίζουν από το κολέγιο, η θέληση για τη νίκη και η ψυχολογική αλλά και αγωνιστική προετοιμασία.

Βέβαια αν χάσουν τα πράγματα θα γίνουν δύσκολα αρκετά κυρίως λόγω των δύο ηττών  που έχει η ομάδα του Δημήτρη Τσούρμα απέναντι στον τρίτο δια την ώρα Φοίνικα Λάρισας.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, Χατζίδης και Μουτσιαράς είναι οι δύο «πονοκέφαλοι» του προπονητή τους. Ο πρώτος λόγω θλάσης στη γάμπα και θα περιμένουν μέχρι τη τελευταία στιγμή για το αν θα αγωνιστεί. Όσο για τον σέντερ του Ανατόλια ταλαιπωρείται από ίωση αλλά πιστεύουν στην ομάδα ότι θα μπορέσει να προσφέρει χωρίς πρόβλημα τις πολύτιμες υπηρεσίες του.

Στη προετοιμασία το Ανατόλια έδωσε και ένα δυνατό φιλικό με το Στρατώνι.