Ένσταση από τον Κόροιβο για το ματς με τη ΦΕΑ

Για αλλοίωση αποτελέσματος “φώναζαν” οι ιθύνοντες τον Κόροιβο Αμαλιάδας αμέσως μετά το τέλος του ματς με τη ΦΕΑ και αυτές τις… φωνές, τις μετουσίωσαν και σε ένσταση. Κάτι άλλωστε που είχαν αφήσει να διαφανεί από την πρώτη στιγμή ότι προτίθενται να πράξουν. Η ένσταση κατατέθηκε από την πλευρά του Κοροίβου και πλέον το… μπαλάκι περνά στα χέρια της ΕΟΚ, που καλείται ν’ αποφασίσει την τύχη της.

Η ανακοίνωση του Κοροίβου Αμαλιάδας για την ένσταση αναφέρει:
“Το τμήμα Καλαθοσφαίρισης του Α.Σ.Α Κόροιβος κατέθεσε το Σάββατο μετά το τέλος την αναμέτρησης ΦΕΑ Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – Ν.ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ – Α.Σ.Α ΚΟΡΟΙΒΟΣ στις 18-03-2023 ένσταση για κακή εφαρμογή των κανονισμών παιδιάς από του διαιτητές της ως άνω αναμέτρησης.

Η επίμαχη φάση έγινε 10’’ πριν την λήξη του 2ου δεκαλέπτου όπου σε διάρκεια 3-4 δευτερολέπτων διαπιστώσαμε 3 διαιτητικά λάθη εις βάρος της ομάδας μας. Δεν δόθηκαν βήματα στο ν.14 της γηπεδούχου ομάδας, στην συνέχεια δίνεται αμφισβητούμενο φάουλ υπέρ του ν.8 της γηπεδούχου ομάδας, πόσο δε ανύπαρκτο αντιαθλητικό που δόθηκε τελικά και στην εξέλιξη της φάσης καταμετρήθηκε καλάθι ενώ φανερά η μπάλα δεν είχε καμία πιθανότητα να καταλήξει στο καλάθι, τουναντίον απομακρύνεται από αυτό για να πέσει στο παρκέ.

Θεωρήσαμε ότι όλα τα παραπάνω σφάλματα στην ίδια φάση του αγώνα είναι πολλά για να τα θεωρήσουμε απλά λάθη και επειδή πρέπει όλοι να κρινόμαστε, διότι το σκορ της κανονικής διάρκειας του αγώνα ήταν 74-74, άρα προκύπτει αλλοίωση αποτελέσματος, καταθέσαμε την ένσταση προκειμένου να διαφυλάξουμε το κύρος του συλλόγου μας, την ιστορία του και την διαδρομή του στο Ελληνικό μπάσκετ, τα οποία θα πρέπει να γίνονται σεβαστά απ’όλους και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.

Εχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στα αρμόδια όργανα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης τα οποία θα εξετάσουν το περιεχόμενο της ένστασης”.